Brøndby smider føring mod AaB: Dufter stadig bronze

Efter weekendens resultater i Alka Superligaen ligner bronzekampen nu en duel mellem Randers FC og Brøndby.

Brøndbys Johan Larsson har scoret Foto: POLFOTO/Finn Frandsen

Brøndbys Johan Larsson har scoret Foto: POLFOTO/Finn Frandsen

Brøndby kunne have sat sig markant på Alka Superligaens bronzeplads med en sejr på hjemmebane over AaB. Men Brøndby smed en 1-0-føring og måtte nøjes med 1-1.

Søndagens resultat mod nordjyderne bringer dog stadig Brøndby alene på ligaens tredjeplads med 45 point efter 28 kampe.

Det er et enkelt point mere end Randers FC på fjerdepladsen og seks point mere end AaB og Hobro på femte- og sjettepladsen.

AaB skulle helst have vundet over Brøndby for at holde sig helt inde i medaljekampen. Så ville Brøndby kun have haft et forspring på tre point. Nu er der i stedet fortsat seks point op for AaB med blot fem spillerunder tilbage.

AaB var kommet til Brøndby Stadion med to sejre og en målscore på 8-0 i bagagen. Men Brøndby havde læst godt på lektien og spillede kontrolleret og disciplineret i størstedelen af kampen.

Backen Johan Larsson bragte Brøndby foran 1-0 på et hovedstød lige før pausen. Svenskeren udnyttede et perfekt indlæg fra kreatøren Christian Nørgaard, som var en af kampens bedste spillere.

Nørgaard blev dog også noteret for et selvmål i det 69. minut, der endte med at give AaB det ene point. Brøndbys anfører Daniel Agger forsøgte at heade bolden ud af farezonen, men den ramte Nørgaard og gik i mål i stedet.

AaB kan være mest tilfreds med det ene point. For Brøndby tilspillede sig generelt de fleste og største chancer, men oftest manglede den sidste skarphed.

Især var Brøndbys enlige frontangriber Teemu Pukki alt for langsom i både tanke og handling, når finnen blev sat i gode positioner.

Ved to lejligheder i første halvleg havde AaB-forsvarerne Kenneth Emil Petersen og Henrik Dalsgaard alt for let ved at løbe Pukki op og forhindre en farlig situation.

Brøndbys centrale midtbanespiller Martin Ørnskov havde til gengæld et nærgående hovedstød efter 10 minutter, og Christian Nørgaard fik også skudt flot på mål et par gange i slutningen af første halvleg.

Og hjemmeholdet burde have været foran med mere end et mål, da Ferhan Hasani brændte et par store chancer, hvor AaB-keeper Nicolai Larsen diskede op med klasseredninger.

I begyndelsen af anden halvleg fandt Brøndbys Andrew Hjulsager smukt Pukki, som endnu en gang manglede effektiviteten foran mål.

AaB begyndte at bide mere fra sig i midten af anden halvleg. Angriberen Anders K. Jacobsen skød blandt andet i sidenettet og blev også blokeret af Johan Larsson, som spillede en solid kamp i begge ender af banen.

Ganske symptomatisk skulle der et selvmål til, før AaB fik scoret i kampen, som blev set af 14.061 tilskuere.

AaB havde også flere andre sporadiske afslutninger mod mål, men meget få af dem inden for målrammen, og så er det svært at score.

Og Brøndby havde ikke kræfterne til at score mere i kampen, selv om det i overtiden var tæt på en scoring. Men AaB-keeper Nicolai Larsen reddede endnu en gang udeholdet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.