Brøndby-træner: Hjulmand bliver en succes i Mainz

Brøndbys cheftræner Thomas Frank regner med, at Kasper Hjulmand kan bryde igennem som træner i Bundesligaen.

19. maj 2014 16:50

Kasper Hjulmand overtager trænersædet i den tyske bundesligaklub Mainz efter sommerferien, og det bliver en helt ny og hård udfordring.

Brøndbys cheftræner Thomas Frank er overbevist om, at der venter den afgående FC Nordsjælland-træner en stor fremtid i Tyskland.

- Man skal passe på med at spå om det. Men udefra set virker matchet perfekt. Jeg er overbevist om, at Kasper kommer til at præstere godt. Det er jeg slet ikke det mindste i tvivl om, siger Thomas Frank.

- Kasper har hele pakken. Han er ekstremt detaljeorienteret i alle aspekter af spillet. Han er blevet berømmet for sin tilgang til spillet med bolden, den måde holdet presser på, og hvor højt bagkæden står.

- Og så er han i den grad den moderne leder, som både kan være lyttende og hård. Og han har fået en hel klub til at gå samme vej. FCN lever og ånder for hans tilgang til spillet. Det skaber genlyd ude i det store Europa, så der venter ham en stor fremtid.

- Det er ikke kun, fordi jeg kender ham. Hvis jeg sammenligner ham med andre trænere, så har Hjulmand X-Factor, forklarer Thomas Frank.

- Jeg er sindssygt stolt på hans vegne. Jeg synes virkelig, at det er så fantastisk for ham, og han har fortjent det mere end nogen anden. En mand, som er så idealistisk i sin tilgang til spillet.

- Han har vundet guld, og han vandt sølv året efter med et minimum af et spillerbudget. FCN lavede nogle enestående resultater, så det var helt sindssygt, mener Thomas Frank.

Da FCN deltog i gruppespillet i Champions League i efteråret 2012 blev det kun til et enkelt point i seks kampe, og taktikken blev kritiseret for at være for naiv og offensiv.

- Han fik enorm kritik for måden at gøre det på i Champions League, hvor FCN kun fik et point. Men måden, han gjorde det på, er også det, som har gjort ham interessant for Mainz.

- Så tænk at få så mange hug og stadig være så idealistisk og lave så store resultater med små midler. Det er imponerende.

- Han er i min verden med afstand den hjemlige træner med det største potentiale. Og måske den dygtigste træner i den hjemlige liga, siger Thomas Frank.

Hjulmand, som har fået en treårig kontrakt, præsenteres på et pressemøde i Mainz mandag klokken 13.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...