Dronninglund

Brønderslev-borgere er godt kørende

Næsten 73 procent af familierne i Brønderslev Kommune har bil

Thomas Jørgensen: - Høj beskæftigelse betyder, at flere må anskaffe bil.

Thomas Jørgensen: - Høj beskæftigelse betyder, at flere må anskaffe bil.

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Salget af biler slår i øjeblikket alle rekorder, og et stigende antal af familier har således bil til rådighed. Det er en udvikling, der især kommer til udtryk i Brønderslev Kommune, hvor knap 73 procent af familierne har minimum én bil. Det er hele 12,5 procent mere end landsgennemsnittet og 6,9 procent mere end gennemsnittet for Nordjylland.

Bilsalget i Danmark går godt. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der de seneste 12 måneder er solgt 219.000 nye biler i Danmark, hvilket slår alle tidligere rekorder. I første halvår af 2016 blev der nyregistreret 116.745 biler, og det er væsentlig højere end for bare fem år siden, hvor nysalget til sammenligning lå på blot 83.989.

Det er en udvikling, man også oplever i Brønderslev Kommune, hvor 620 flere familier har fået bil til rådighed i løbet af de seneste otte år. I 2016 har 72,8 procent af familierne i kommunen således en eller flere biler til privat persontransport, hvilket er markant højere end landsgennemsnittet på 60,3 procent og 6,9 procent mere end gennemsnittet for Nordjylland.

Det stigende salg af biler, mærker man også hos Nordjyske Banks afdeling i Brønderslev, hvor interessen for at optage billån er stor. Det har nu fået banken til at garantere, at interesserede bilkøbere kan få svar på henvendelser om billån inden for kun 15 minutter.

- Vi oplever i øjeblikket et stigende antal forespørgsler på billån. Det skyldes blandt andet den høje beskæftigelse, danskernes store opsparinger, lave brændstofpriser og en sænket registreringsafgift, forklarer Nordjyske Banks afdelingsdirektør i Brønderslev, Thomas Jørgensen, og fortsætter:

- Det gør køb af bil særligt attraktivt, hvilket blandt andet betyder, at liggetiden på brugte biler er korte. Danskerne skal derfor i højere grad kunne handle hurtigt ved et bilkøb, og det er en udvikling, vi er nødt til at følge med. Det er ikke længere tilstrækkeligt at vente flere dage på at få svar på henvendelser om billån.

Størst bilrådighed i omegnskommuner til Aalborg

Brønderslev Kommune er blandt top tre over kommuner i Nordjylland med størst bilrådighed kun slået af Rebild Kommune og Jammerbugt Kommune med henholdsvis 78,6 procent og 75,3 procent. Aalborg Kommune har med 53,3 procent absolut færrest familier med bil.

- Det er kommunerne, der grænser op til Aalborg Kommune, hvor bilrådigheden er markant størst. Det skyldes især, at rigtig mange i de nærliggende kommuner pendler til arbejdspladser i Aalborg, siger Thomas Jørgensen.

Udover bilfinansiering omfatter Nordjyske Banks lånegaranti også boliglån. Inden for blot 48 timer garanterer banken nu svar på henvendelser i forbindelse med boligkøb.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.