Brønderslev

Brønderslev skal være kendt for sin suppe

Brønderslev skal have fremstillet verdens største suppegryde, der skal bruges til Brønderslev-suppe

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Brønderslev skal være kendt som byen med de mange supper. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:- Brønderslev skal have sin egen suppe. Det fastslår eventmageren Henrik Røde Jensen, som Brønderslev Handel har hyret til at lave arrangementer.

- Jeg er på udkig efter en virksomhed, der kan være med til at fabrikere en suppegryde - gerne verdens største - så den kommer i Guinness Rekordbog, lyder det fra Henrik Røde Jensen.

Ideen er, at hver gang, der er en event i Brønderslev Handel, skal der serveres en varierende version af Brønderslev-suppen. Og hvad er mere nærliggende end at begynde med en kartoffelsuppe, når Brønderslev ligger tæt på randen af Store Vildmose.

- En lokal kartoffelavler skal levere kartoflerne til suppen, og til gengæld står han med en traktorvogn fyldt med kartofler, der sælges midt i gaden. Der er jo rigtig mange kartoffelavlere i området, og Vildmosekartoflen er jo landskendt.

- Første gang er vi tvunget til at låne gryden fra forsvaret, da vi ikke lige har en sådan gryde på lager. Men på sigt skal vi have vores egen Brønderslev-gryde.

- Der må være en virksomhed, der kan lave en sådan gryde, som kan komme i brug i Brønderslev, når der skal laves suppe i store portioner.

- Hver gang vil vi gerne have en skoleklasse eller lignende til at være med til at fremstille suppen - lige fra de henter kartoflerne hos kartoffelavleren (så kan de se, hvor kartoflerne kommer fra) og hjemme på skolen skræller de dem sammen med grøntsager, der skal deri. Lærere og en lokal kok sættes i spidsen for dette projekt. Kokken skal være en ny hver gang, påpeger Henrik Røde Jensen.

Suppen skal koges over bål, og så skal den lokale klasse bruge dagen på at lave suppen, og om aftenen når der er et arrangement i byen - er der gratis suppe-smagsprøver til alle.

- Det er vigtigt, at suppen er lokalt forankret, både hvad angår indhold og dem, der laver den.

- Vi håber, at der går sport i at lave den bedste suppe gennem året. Det er planen at lave en konkurrence, der løber over hele året, og så kåres Årets Brønderslev-suppe 2017, fortæller Henrik Røde Jensen, der står bag ideen til Brønderslevs handlende.

Henrik Røde Jensen har arrangeret Happy Halloween og White Christmas, og specielt julearrangementet var populært.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.