Dronninglund

11 forældrepar får nej til frit skolevalg

Mange forældre ønsker anden skole i Brønderslev by, Hedegårdsskolen får kun to nye klasser i år - små klasser i Flauenskjold, Asaa og Thise

387 børn skal begynde deres skoleliv på en af Brønderslev Kommunes skoler til august - men ikke alle kommer derhen, hvor de gerne vil.Arkivfoto: Sarah Würtz

387 børn skal begynde deres skoleliv på en af Brønderslev Kommunes skoler til august - men ikke alle kommer derhen, hvor de gerne vil.Arkivfoto: Sarah Würtz

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:For første gang i nyere tid får nogle forældre nej til at vælge anden skole til deres børn i Brønderslev end den, de hører til - nogle af dem også selv om de har søskende gående på den ønskede skole.

Børne- og skoleudvalget har besluttet, at der kun skal oprettes to nye klasser på Hedegårdsskolen og tre nye klasser på Skolegades Skole i Brønderslev.

Et forslag om at oprette tre klasser på begge skoler kunne det ikke sige ja til.

- Det vil betyde, at vi skal oprette flere klasser, og det mener vi ikke, der er kroner og øre til, siger formand for børne- og skoleudvalget, Lone Birkmose Lex (V).

Altså skulle udvalget vælge, hvem af de to skoler, der ville få en tredje klasse, og valget faldt på Skolegade.

- Begge forslag betyder, at vi kommer til at sige nej til nogens ønsker, men udvalget har valgt at se det ud fra den måde, tallene er på i distrikterne, og så blev det tre klasser på Skolegade, forklarer Lone Birkmose Lex.

Skolegade står med 67 børn i distriktet, og Hedegårdsskolen med 53. Det er efter at børn, der skal på friskoler eller ud af kommunen, er trukket fra - dem er med 17 flest af på Hedegårdsskolen. Samtidig ønsker mange forældre udefra Hedegårdsskolen, og i det hele taget er der mange, der ønsker andre skoler på kryds og tværs i Brønderslev by.

- Vi har kigget på, hvorfra i kommunen, børnene kommer. Det er tallene, der gør det, siger Lone Lex.

Med andre ord: Man har i højere grad taget udgangspunkt i, hvor folk bor, end hvor de ønsker at sende deres børn hen. Havde man valgt at lave den tredje klasse på Hedegårdsskolen, havde kun tre forældre fået nej til frit skolevalg - forældre, der ønskede Skolegade.

Små klasser oprettes

På skolerne i Flauenskjold, Asaa og Thise har man en anden problemstilling, da der her kun er indskrevet syv, ni og 11 børn til deres kommende 0. klasser. Det har udvalget også drøftet.

- Vi stod også i det sidste år. Vi kan se, at vi får nogle små klasser. Vi er nødt til at begynde at kigge på, hvad man kan gøre. I det skoleår, der er begyndt, har man lavet en samlæsningsordning på Asaa Skole, fortæller Lone Birkmose Lex.

Sidste år fik Asaa kun fem nye elever, men det ser altså bedre ud i år med de ni.

Det er første gang, at Flauenskjold er bundskraber på børnefronten - men der er kun født 11 børn i distriktet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.