250.000 kr. fra Røde Kors

Penge til katastrofefond

Ole Torp
Generalsekretær Anders Ladekarl med de 250.000 kr. overvåget af præsident Sven Bak-Jensen og Lillian Christensen. Privatfoto
Dronninglund 7. december 2017 23:37

DRONNINGLUND/HJALLERUP: - Røde Kors Dronninglund-Hjallerup er en af de lokalafdelinger i Danmark, som i forhold til indbyggertallet i lokalområdet (den tidligere Dronninglund Kommune) yder mest til landsorganisationen Dansk Røde Kors - specielt Katastrofefonden bliver hvert år forøget med 1/4 mio. kr. Her er en beskrivelse af overrækkelsen af pengene for 2017:

Torsdag 30. november blev Røde Kors’ nye frivillighus indviet af HKH Kronprins Frederik.

Frivillighuset er en sammenbygning med Landskonteret i København, og A.P. Møller Fonden har støttet byggeriet med 31 mio. kr.

Efter kronprinsens åbning af frivillighuset, overrakte Lillian Christensen, Sæby, 250.000 kr. til katastrofefonden på vegne af Røde Kors Dronninglund-Hjallerup afdeling, Lillian Christensen er medlem af Røde Kors’ hovedbestyrelse.

Ud over de 250.000 til katastrofefonden har afdelingen støttet et ebola-projekt i Liberia med 50.000 og Sundhedsklinikken i København og Århus med 25.000. I juni måned blev Grønland hærget af en voldsom naturkatastrofe, her støttede afdelingen med 25.000 kr. Der er endvidere sendt 20.000 til julehjælp til Grønland.

Også lokalt hjælper lokalafdelingen. Kasserer Arne Bent Mortensen fortæller:

- Vi kan i år hjælpe 65 familier med julehjælp i form af en kasse med madvarer til julen for 800 kr. De 65 familier er alle bosat i den gamle Dronninglund Kommune - netop for at hjælpe lokalt.

Af lokale aktiviteter er ligeledes vores familienetværk og mødestedet for psykisk sårbare.

Midlerne er en del af overskuddet genereret i vores to Røde Kors butikker i Dronninglund og Hjallerup.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...