26-årig sigtet for voldtægt - har skabt utryghed i byen

Mand anholdt for voldtægt af 60-årig kvinde i Brønderslev

Opdateret 17.04 med udfaldet af tirsdagens grundlovsforhør

Opdateret med flere detaljer og kommentarer fra politiet:

BRØNDERSLEV:Mandag klokken 23.05 blev en 26-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt af en 60-årig kvinde i Brønderslev.

Voldtægten fandt sted 29. august, og mandag blev gerningsmanden efterlyst af Nordjyllands Politi, der gik ud i pressen med signalement samt overvågningsvideoer.

- Efter flere henvendelser fra borgere i området kunne vi anholde en 26-årig mand, som vi formoder er gerningsmanden, oplyste vagtchef Torben Larsen tirsdag morgen.

Efterforskningens leder, politikommissær Carsten Straszek tilføjer, at den mistænkte har udvist en utryghedsskabende adfærd over for flere borgere, der har færdes i Brønderslevs midtby. Det var også i midtbyen, at manden blev anholdt mandag aften.

- Vi vil gerne takke for de mange borgerhenvendelser, der har gjort, at vi kunne skride til anholdelse i sagen, siger Carsten Straszek. Han tilføjer, at Nordjyllands Politi har modtaget så mange henvendelser, at det endnu ikke har været muligt at følge op dem alle, men det forventes at ske i løbet af de næste par dage.

- I den forbindelse undersøger vi nu også, om denne utryghedsskabende adfærd kan betegnes som en overtrædelse af straffeloven. Derfor kan det ikke udelukkes, at vi sigter den mistænkte mand for yderligere overtrædelser, siger efterforskningslederen.

Selve voldtægten tilbage i august fandt sted om natten, hvor kvinden var på vej hjem og blev overfaldet.

Ved tirsdagens grundlovsforhør i Hjørring fandt dommeren mistanken mod ham så velbegrundet, at han blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Manden nægter sig skyldig, men kærede ikke afgørelsen, oplyser anklager Eva Madsen til Ritzau.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.