27 kunstnere til påskeudstilling i Brønderslev

Når påskeudstillingen starter i morgen torsdag, så er der over 300 forskellige kunstværker på programmet

John Laursen, der står bag påskeudstillingen, maler også selv. Her et par af hans klovnemotiver fra sidste års udstilling.Arkivfoto: Lars Pauli

John Laursen, der står bag påskeudstillingen, maler også selv. Her et par af hans klovnemotiver fra sidste års udstilling.Arkivfoto: Lars Pauli

BRØNDERSLEV:I morgen starter Påskeudstillingen på Brønderslev Gymnasium, og det er den 29. udgave, som John Laursen står bag.

Der er fundet plads til hele 27 forskellige kunstnere, og John Laursen estimerer, at der udstilles omkring 300 effekter på gymnasiet i år.

- Ud af de 27 kunstnere er der 10 helt nye bekendtskaber, medens de resterende 17 kunstnere dels er faste kunstnere, og dels er nogle, som har været med på tidligere udstillinger, og som jeg gerne vil gense, siger John Laursen.

Udstillingen er en bred sammensætning af kunstnere, og John Laursen gør meget ud af at vælge bredt, så der er noget for enhver smag.

- Jeg censurerer og udvælger det, der skal med. Jeg vælger også ofte noget, som jeg ikke selv er så vild med. Der skal være noget for alle mennesker.

Blandt kunstnerne er flere fra lokalområdet bl.a. Hanne Astrup fra Aalborg, Eydna Kjelnæs fra Løkken, John Laursen fra Brønderslev, Ole Mandrup fra Frederikshavn, Torben Mersholm fra Hjallerup, Peter Smalbro fra Hjallerup og Dorthe Stiller fra Brønderslev

Kunstnerne kommer hver især med mindst 15 genstande, og der er alle typer af kunst repræsenteret fra malerier i forskellige stilarter og teknikker til skulpturer og keramik.

Genstandene på udstillingen er også til salg, og det betyder, at der de seneste år har været stor tilstrømning, så snart udstillingen åbner.

Ifølge John Laursen så sidder folk klar til at løbe ind så snart udstillingen åbner for at købe de mest eftertragtede værker, og publikumstallet er også blevet stort med tiden.

- Da vi startede udstillingen, var det en succes, hvis der kom et sted mellem 500 og 1000 gæster. Nu har vi på omtrent 5000 gæster, der kommer forbi udstillingen, siger John Laursen.

Ferniseringen finder sted Skærtorsdag, den 18. april klokken 11.

Udstillingen åbnes af billedhugger Torben Klostergaard, og der bliver et musikalsk indslag med Rikke Noor.

Udstillingen kan ses til og med 22. april.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.