Brønderslev

Bedre it på vej til skoler

Udvalg vil give 1,6 mio. fri til lærer-pc’er og bedre netværk til lærere og elever på kommunens skoler

It er en naturlig del af børns skolehverdag nu om dage, og det koster nogle penge at holde sig opdateret med ustyr. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

It er en naturlig del af børns skolehverdag nu om dage, og det koster nogle penge at holde sig opdateret med ustyr. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Skolerne i Brønderslev Kommune har udsigt til bedre trådløse netværk, nye pc’er til lærerne og programmer dertil. Børne- og skoleudvalget har sagt ja til at slippe 1,6 mio. kroner løs til at føre næste skridt af it-stategien for skolerne ud i livet.

- Vi skal bare i gang, siger udvalgsformand Lone Birkmose Lex (V), der fortæller, at man havde fået sat nogle penge af på budgettet for i år til formålet, fordi man vidste, at det ville komme.

Tilbage i 2012 blev der sat penge af til it på skolerne, men der blev ikke sat penge af til også fortløbende at vedligeholde udstyret, så det skal de nye penge være med til.

- Da vi købte computere til lærerne, vidste vi, at de rakte i cirka fire år, men der var ikke sat penge af igen, fortæller formanden.

Bruger digitale platforme

Men nu er der altså penge på vej både til lærer-pc’er og til vedligehold af trådløst netværk samt computerprogrammer. Og der skal være penge til den slags, mener Lone Birkmose Lex.

- Når man har valgt at bruge digitale platforme i folkeskolen, så er man også nødt til at erkende, at it er en del af det.

Netværk skal styrkes

Hun peger på, at nogle skoler har netværk, der har svært ved at trække det, de skal.

- Vi er nødt til at have det sådan, at det kan trække alle de computere. Det er også en bekymring, når de rammer eksamenstiden, og det er digitalt, hvor alle logger ind på samme tid, siger Lone Birkmose Lex.

Netværk er der sat en halv mio. af til.

- Vi vi gerne gå i gang med det nu, vi har ikke helt pengene til det hele, men vi går i gang med de penge, vi kan finde og starter med at få købt computere og sørge for bedre netforbindelse, siger Lone Birkmose Lex, der peger på, at it er et område, der hele tiden bevæger sig.

- Jo mere udvikling, jo mere skal det kunne. Vi er nødt til at finde ud af, hvordan det her bare kan køre. De bruger rigtigt meget it i skolen, så vi er nødt til at finde en løsning på det her fremadrettet også.

Sagen skal drøftes i økonnomiudvalget i morgen, inden der kan træffes endelig beslutning. På det seneste byrådsmøde havde skole-it også politikernes bevågenhed i forbindelse med, at man godkendte en kvalitetsrapport for skolen, hvor tre af fire skoledistrikter havde påpeget, at det haltede lidt med penge til it. Her var signalet fra flere, at det er noget, der skal prioriteres.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.