Foredrag om fugle-reservat

En aften i fuglenes tegn

Arkivfoto
Gerå 13. marts 2018 00:43

GERAA: Østkysten mellem Asaa og Hou kan vel nærmest beskrives som et mini-vadehav. Her søger vadefugle og rovfugle føde eller passerer over området, når de er på træk. Især nord og syd for Borgmestermolen i Geraa kommer mange fugleentusiaster for at iagttage de mange forskellige og smukke fuglearter.

Geraa Strandenge, som dansk miljø- og energiministerium har udlagt til vildtreservat, er et særdeles betydningsfuldt område for vadefugle, der bruger det som spisekammer og yngleområde. Det er især forår og efterår, der er højsæson for fugleyngel og fugle på træk. Det er i disse perioder fugleentusiaster søger til strandengene ved Gerå og kystområderne for at opleve og observere de mange fuglearter. Også rovfugle som tårnfalke og musvåger krydser hen over området, og er man heldig, kan man ligefrem observere dem i flok.

I aften lægger Geraa Borger- og kulturhus lokaler til en aften med fællesspisning og foredrag. Menuen er selvfølgelig ’benløse fugle’ og til kaffen serveres ’marengs-fuglereder’.

Efter spisningen vil ornitolog Hans Christophersen vise billeder og fortælle om årets gang på Geraa/Asaa Vildtreservat.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...