Håb om et godt projekt: Dronninglund Sygehus er nu sat til salg

En lokal initiativgruppe arbejder videre på at finde anvendelsesmuligheder for det nu nedlagte sygehus

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det nedlagte sygehus i Dronninglund er nu sat til salg. Borgerne i byen venter spændt på, hvad der kommer til at ske med bygningerne. Foto: Jørgen Ingvardsen Jørgen Ingvardsen

DRONNINGLUND:Af store annoncer fremgår det, at regionen har sat Dronninglund Sygehus til salg. Det har stået tomt et stykke tid, siden det blev nedlagt som asylcenter.

Sygehusets støtteforening og en særlig nedsat lokal arbejdsgruppe, initiativgruppen, har arbejdet ihærdigt på at finde nye anvendelsesmuligheder for de store bygninger. Det er endnu ikke lykkedes, og nu er bygningerne sat til salg.

- Da jeg åbnede avisen og så annoncen, må jeg da indrømme, at det gjorde ondt et eller andet sted, siger Frits Danielsen, formand for sygehusets støtteforening.

- Vi havde netop aftenen før haft bestyrelsesmøde i støtteforeningen, og der fortalte jeg, at salget var udsat. Det var mine seneste informationer. Det var egentlig planen, at det skulle sættes til salg i december, men det blev udsat, men nu sker det så. Det gør altså lidt ondt, for sygehuset var jo et omdrejningspunkt i Østvendsyssel i over 100 år. Nu er det så endegyldigt slut. Hvis der altså kommer en køber, siger Frits Danielsen, der har været formand for støtteforeningen siden dens start for 25 år siden.

- Jeg var formand for Handelsstandsforeningen dengang, og vi fornemmede allerede på det tidspunkt, at vi skulle bakke op om sygehuset og passe på det. Derfor lavede vi støtteforeningen. Det samme gjorde man i andre byer med små sygehuse på det tidspunkt. Der opstod ligefrem en landsforening, hvor vi holdt en række møder. Interessen for at bevare Dronninglund Sygehus var stor, og da vi havde flest medlemmer, havde vi over 2.200, så opbakningen var stor. Ikke bare fra Dronninglund Kommune, men i høj grad også fra Hals. Hvis kommunesammenlægningen var blevet en anden, kunne det hele måske have set anderledes ud i dag. Det er kun spekulationer, og det kan ikke bruges til noget. Jeg synes, vi har gjort det, vi kunne, siger Frits Danielsen, der havde håbet på, at bygningerne kunne bruges til rehabilitering, hospice eller anden offentlig institution.

Formanden for Dronninglund Borgerforening, Allan Danielsen, har også været dybt involveret i at finde nye anvendelsesmuligheder for bygningerne. For ham kommer det ikke som en overraskelse, at sygehuset nu er sat til salg.

- Det har vi faktisk ventet på i over et år, fortæller han.

- Jeg ved, flere har været interesseret, uden at der er kommet noget konkret ud af det, fortæller Allan Danielsen, der er med i initiativgruppen.

Han håber, at der kommer en køber, der har et godt projekt.

- Det må meget gerne være noget, der skaber arbejdspladser eller måske noget med boliger. Det bedste er jo, hvis noget af bygningsmassen kan genbruges. Det værste er, hvis bygningerne bare får lov til at stå og forfalde og blive til spøgelsesbygninger. Vi ser frem til, at der skabes aktivitet i området til gavn for byen, siger Allan Danielsen.

Ejendomsmægler Mads Vestergaard sidder også i initiativgruppen og har været meget involveret i at finde projekter og personer, der kunne se muligheder i de tomme bygninger eller den velbeliggende grund.

Han er optimist og tror på, at der nok skal være nogle, der kan se mulighederne i stedet. Den økonomiske side af sagen er dog et problem. Hvis bygningerne skal fjernes, regner han med, at det alene vil koste 10 til 15 mio. Hertil kommer købsprisen.

- Jeg har selv et projekt, som jeg har arbejdet på i længere tid. Jeg har præsenteret idéen for flere, der alle siger, at det er et godt projekt. Jeg har idéen, men mangler bare pengene, siger han og viser en stor grøn mappe frem.

Den rummer det hemmelige projekt.

- Jeg arbejder seriøst med projektet, som jeg desværre ikke kan løfte sløret for endnu. Jeg håber, det kan realiseres, og hvis ikke håber jeg og initiativgruppen, at det vil lykkes at finde en løsning, der gavner byen og dens borgere, slutter ejendomsmægler Mads Vestergaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.