Hun baner vejen

Handicappris for at tale handicappedes sag

Esben Heine og Kurt Bering
Chanette Holst fra Dansk Handicap Forbund har indstillet Elly Henriksen til prisen.
Brønderslev 6. december 2017 06:31

BRØNDERSLEV: Elly Henriksen fra Hallund blev modtager af Handicapprisen 2017. Prisen blev overrakt på Brønderslev Rådhus af borgmester Mikael Klitgaard.

Det er Dansk Handicap Forbund Nord, der har indstillet Elly Henriksen til prisen.

- I mange år har Elly Henriksen udført et kæmpe-stykke frivilligt arbejde. I en årrække har hun siddet i bestyrelsen for NordVest afdelingen i Dansk Handicap Forbund.

- Her har hun varetaget interessen for medlemmerne i Brønderslev Kommune. Desuden har hun i en årrække leveret adskillige artikler til det lokale medlemsblad, og her har temaet mange gange været tilgængelighed.

- Igennem Dansk Handicap-Forbund har Elly Henriksen uddannet sig til både tilgængelighedsrådgiver og bisidder.

- Samtidig har hun været formand for Brønderslev Handicapråd i syv år og formand for frivillighedsrådet.

- Elly Henriksen har også været tovholder i tilgængelighedsudvalget under Handicaprådet. det er et område, hvor det er tydeligt, at Elly Henriksen brænder for bedre tilgængelighedsløsninger.

- Overalt hvor Elly Henriksen færdes, har hun altid tilgængeligheden med sig i baghovedet og hendes venlige påtaler/ideer giver gang på gang gevinst, så tilgængeligheden bliver forbedret mange steder i landet.

Mikael Klitgaard fortæller, at Elly Henriksen via sit sæde i repræsentantskabet for TV2 Nord sørger for, at synspunkterne for mennesker med handicap kommer frem. Hun er medstifter af BPA-gruppen i Brønderslev i 2015.

- Elly Henriksen kender lovgivningen og regler til punkt og prikke. Hun er en ildsjæl for især tilgængelighed og har hjulpet mange mennesker på sin vej i alle årene.

Formand for Dansk Handicap Nordbund NordVest, Chanette Holst, Hjørring, fortæller, at det er en enig bestyrelse, der har indstillet Elly Henriksen.

Formand for Handicaprådet, Fridolin Laager, fortæller, at fem var nomineret til prisen.

Freddy Hansen, Bøgelunden i Hjallerup, er sammen med sin hjælper, Ronja Kastberg, indstillet til prisen af Gitte Vaal for at være et godt makkerpar. Ronja Kastberg er Freddy Hansens talerør, og de er kendt for aktivietterne "Spasser&Passer".

Anne Brink Marcussen, der er leder og stiftet af Bofællesskabet Frederiksgade, er foreslået af Mette Krogh fra Brønderslev Kommune.

Der er otte beboere på Bofællesskabet Frederiksgade, og stedet er præget af livsglæde. Beboernes trivsel og hverdag er i højsædet.

Johnny Sort Jensen er indstillet af Hanne Filtenborg, for sit humør trods sit handicap.

Som 18-årig mistede Johnny Sort Jensen sin ene arm ved en ulykke, men har bevaret sit gode humør.

Endelig har Ulla Bech indstillet Johanne Knudsen fra Det Blå Hus, for sine arrangementer for brugere. Når det Blå Hus er ramt af besparelser, har Johanne Knudsen talt stedets sag.

Johanne Knudsen sidder i lokalrådet i Det Blå Hus samt det overordnede brugerråd for socialpsykiatrien.

Det er handicaprådet i Brønderslev Kommune, der har vurderet de fem nominerede, og fundet frem til prismodtageren, der fik blandt andet et diplom og en gave.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...