Dronninglund

Klar til et nyt kapitel

Lise Lundgreen skifter job efter næsten 30 år

Lise Lundgreen - klar til nye opgaver. Arkivfoto

Lise Lundgreen - klar til nye opgaver. Arkivfoto

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Der skulle ske noget nyt. Det siger Lise Lundgreen, ny provst i Brønderslev Provsti og præst ved De4Kirker, der 1. juni indtrådte i sit nye job.

Lise Lundgreen, 58 år, har siden 1987 været kirkebogsførende præst i Romdrup-Klarup Sogn.

- Det har jeg været glad for, men hvis der skal ske et skifte, skal det være nu.

Lise Lundgreen har ikke planer om de store revolutioner.

- Der er masser af aktiviteter ved De4Kirker, bemærker hun. Det er planen, at de fortsætter som hidtil, og så drømmer Lise Lundgreen om at etablere en litteraturstudiekreds.

Lise Lundgreen har endnu ikke prøvet at vie personer uden for kirkens rammer. Ønsket har ikke været dér, og med smukke kirker er der også givet smukke rammer til et bryllup.

Sognepræst Katharine Rothbøll Raarup, Serritslev, fortsætter i stillingen som sognepræst på halv tid ved De4Kirker og deler altså sin tjeneste mellem Brønderslev-Serritslev Sogn og De4Kirker.

Lise Lundgreen rykker 1. juli ind i præstegården i Tolstrup, der er ved at blive sat i stand.

Hun kommer til et provsti, der er inde i udvikling, hvor Brønderslev Kirke og Hjallerup Kirke har store bygge- og renoveringsplaner.

Som provst skal Lise Lundgreen samle trådene i hele provstiet, og være bindeled mellem præster og biskop/stiftet. Hun har i samarbejde med provstiudvalget det overordnede ansvar for økonomien, med stor støtte af provstisekretæren.

Lise Lundgreen afløser Yvonne Nielsen Alstrup, der er flyttet fra egnen.

Ved siden af præstegerningen har Lise Lundgreen siden 1995 været tillidsrepræsentant for præsterne i Aalborg Østre Provsti, og i 2008 blev hun stiftsformand for Aalborg Stifts tillidsrepræsentanter.

I en årrække var hun medlem af stiftsmiddeludvalget og var i 8 år udpeget af biskoppen som medlem af bestyrelsen for Kamillus, der er en støtteorganisation for de frivillige ved Hospice KamillianerGaarden i Aalborg. Desuden har hun været involveret i Kaffé Fair i Aalborg i en årrække.

I fritiden er kunst, litteratur og teater hendes store interesse. Hun deltager gerne i arrangementer i Musikkens Hus. Hjemme i præstegården findes et spændende håndarbejde frem, når der skal slappes af.

Hun har flere gange opstillet til byrådet for Radikale Venstre, og hun har ligeledes været formand for den radikale vælgerforening i Aalborg.

- Man får på den måde et netværk, bemærker hun.

Oprindeligt er Lise Lundgreen fra Svendborg, men efter teologi-uddannelsen i Aarhus gik turen til Romdrup-Klarup, der har været hendes faste base indtil nu.

Lise Lundgreen indsættes officielt i embedet som sognepræst og provst pinsedag søndag 4. juni klokken 10.30 i Thise Kirke, af provst Ole Rysgaard Madsen, Aalborg Nordre Provsti, der i et halvt år har været fungerende provst i Brønderslev.

Menighedsrådet og Provstiudvalget inviterer til en efterfølgende sammenkomst i Thise Forsamlingshus, hvor der vil være mulighed for at hilse på Lise Lundgreen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.