Kørte fuld i venstre vognbane med 130 i timen: Veninde blev slynget ud af bilen

En festlig aften på Hjallerup Marked endte i kaos for et venindepar

Arkivfoto

Arkivfoto

HJALLERUP:Alkohol og bilkørsel er sjældent en god kombination. Det mærkede et venindepar på egne kroppe, da de i sommeren 2017 valgte at tage bilen hjem fra en aften på det altid festlige Hjallerup Marked.

Føreren af bilen, en 29-årig kvinde, trådte speederen i bund og nåede op på 130 km/t på Aalborgvej mod Dronninglund. Hun førte bilen over i venstre vognbane, og da hun ville styre bilen tilbage i højre vognbane, formentlig for at undvige en modkørende, mistede hun herredømmet over bilen, oplyser senioranklager Jette Rubien.

Bilen fløj ind i et træ i grøften, og veninden på passagersædet blev slynget ud af bilen og landede i græsrabatten. Både veninden og den 29-årige kom voldsomt til skade, og sidstnævnte er sidenhen blevet erklæret lam i højre arm.

En blodprøve fra den 29-årige viste, at hun havde en alkoholpromille på 1,36. Hun blev i Retten i Hjørring idømt 8 måneders fængsel, heraf 1 måneds ubetinget fængsel og 3,5 års ubetinget frakendelse af kørekortet.

Hun nægtede sig skyldig, da ingen af veninderne kunne huske, hvad der skete under episoden.

Et forbikørende vidne havde dog set den 29-årige sidde fastklemt på førersædet i bilen efter ulykken, og dommerne vurderede derfor, at hun var chaufføren af bilen.

Kvinden modtog herefter dommen.