Leder-krise i BI-Fodbold

Det kniber med at få frivillige til at tage en tørn i klubben med 500 aktive medlemmer

Esben Heine
Fremtiden er usikker for fodbolden i Brønderslev, hvis der ikke findes frivillige hænder. Arkivfoto: Kurt Bering
Brønderslev 14. februar 2018 05:07 - Opdateret 14. februar 2018 07:50

BRØNDERSLEV: Leder-krisen i Brønderslev Idrætsforenings fodbold-afdeling fortsætter. På årets generalforsamling lykkedes det fortsat ikke at finde en formand.

I to år har BI-Fodbold kørt uden formand, og med en meget lille bestyrelse på fire mand, hvor der oprindeligt var ni pladser. På generalforsamlingen blev Palle Poulsen valgt til bestyrelsen i stedet for Anette Larsen, der ønskede at stoppe.

Foruden Palle Poulsen tæller bestyrelsen Gitte Sørensen, kasserer Morten Bøss og Torben Lagergaard. I en del af året har der kun været tre bestyrelsesmedlemmer, men efter nogle måneder meldte Torben Lagergaard sig til bestyrelsesarbejdet.

Generalforsamlingens dirigent, Per Taagaard, sagde, at det kan blive nødvendigt at indkalde til en ekstra generalforsamling, for at finde en formand. I og med, at fodboldafdelingen ikke har en formand, er den ikke repræsenteret i hovedbestyrelsen, som tæller blandt andet formænd for de sportslige afdelinger - BI-Håndbold og BI-Bordtennis.

I efteråret er der nedsat et sekretariat, der skal varetage forskellige praktiske opgaver. Anette Larsen har sagt ja til at indgå i dette sekretariat.

- Fordelen ved et sekretariat er, at medlemmerne ikke forpligtiger sig til et årelangt bestyrelsesarbejde, men kan løse mindre opgaver, og det kan ske hjemmefra.

Klubben er også uden kampfordeler, idet Kjeld Davidsen er stoppet.

- Det er faktisk én af de allervigtigste poster i foreningen, som vi ikke kan undvære, så vi leder med lys og lygte efter en ny kampfordeler. Positivt er det dog, at det er lykkedes at nedsætte et aktivitetsudvalg. Det består af Helle Bønnelykke, Steen Buus og Henrik Jørgensen. Dette udvalg står for en stribe aktiviteter.

Gitte Sørensen, der fremlagde bestyrelsens beretning, beklagede, at det er så svært at få frivillige hænder.

- Desværre er der mange forældre, der ikke vil tage en tørn. Mange tror, at når der er betalt kontingent, er det all inclusive. Men sådan er det ikke. Det er nødvendigt, at nogen tager ansvar.

Gitte Sørensen siger, at det er vigtigt at køre foreningen videre omens på lavt blus.

- Det fortjener de omkring 500 medlemmer, siger hun.

Men hvor længe det er muligt at drive foreningen på lavt blus er uvist.

- Der skal findes en løsning, og der skal ske et generationsskifte, så foreningen er fremtidssikret, siger Gitte Sørensen.

For to år siden var BI-Fodbold tæt på opløsning, men så trådte nogle ildsjæle til.

- Men vi kan jo ikke fortsætte sådan i længere tid. Der må og skal flere kræfter til at drive en så stor og aktiv forening.

Hun roste de frivillige, der tager en tørn i foreningen.

- Dem er der heldigvis også nogen af. Men det er bestyrelsesposterne, der er problemet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...