Museer uden ledelse

Museerne i Brønderslev Kommune står fra 1. maj uden lønnede medarbejdere

Esben Heine
Jens-Christian Hansen - flytter til Vendsyssel Historiske Museum. Foto: Henrik Louis
Brønderslev 14. marts 2018 11:59

VENDSYSSEL: Museerne i Brønderslev Kommune står fra 1. maj uden en eneste lønnet medarbejder.

Museumsinspektør Jens-Christian Hansen, der er konstitueret museumsleder, flytter 1. maj til Vendsyssel Historiske Museum. Museumsinspektør Lykke Olsen går 30. april på barselsorlov.

Jens-Christian Hansen blev konstitueret museumsleder, da Anne Dorthe Holm 1. november blev museumsdirektør på Vendsyssel Historiske Museum med base i Hjørring.

Jens-Christian Hansen skal være afdelingsleder på VHM’s afdeling for Nyere Tid.

- Jens-Christian Hansen skal blandt andet være med til at løfte museets forskning inden for Nyere Tid, fortæller Anne Dorthe Holm til NORDJYSKE.

Jens-Christian Hansen har i mange år beskæftiget sig med museumsarbejde, idet han tidligere har været ansat på bl.a. Billund Museum, Try Museum, Vejle Museum og Nyborg og Omegns Museer.

De seneste fire et halvt år har han været museumsinspektør på Museerne i Brønderslev Kommune, og havde base på Vildmosemuseet i Brønderslev, inden han blev konstitueret museumsleder, og dermed fik base på Dorf Møllegaard.

Jens-Christian er ph.d. i historie fra Syddansk Universitet

- Vi er rigtig glade for, at Jens-Christian Hansen har takket ja til jobbet som afdelingsleder på VHM. Vi får en person ansat, som både mestrer forskningen på højt niveau og samtidig er en meget dygtig formidler af vores historie. Samtidig kender Jens-Christian VHM gennem sin tid som museumsinspektør i Museerne i Brønderslev Kommune, udtaler museumsdirektør Anne Dorthe Holm.

Jens-Christian Hansen siger: - Det er en udfordring, jeg ikke kan sige nej til. Jeg har været glad for at være på Museerne i Brønderslev Kommune.

Jens-Christian Hansen har i høj grad sat sit præg på Vildmosemuseet med etablering af Vildmose-købmanden anno 1934, der åbnede til jul i fjor.

Han har stor ekspertise inden for Anden Verdenskrig, og har skrevet flere artikler om krigen, ligesom han har stået for special-udstillinger.

Nu, hvor han stopper, er Vildmosemuseet i gang med at forberede en specialudstilling om Centralgården og de 19 staldgårde i Store Vildmose.

Bestyrelsen for Museerne i Brønderslev Kommune mødes i næste uge for at drøfte situationen med, at museerne står uden ledelse. Museerne i Brønderslev Kommune er statsanerkendte.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...