Nej til Tuba

Brønderslev Kommune siger nej til samarbejde med Tuba

Esben Heine
Arkivfoto
Dronninglund 17. juli 2017 11:19

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND: Brønderslev Kommunes beskæftigelsesudvalg har sagt nej tak til et samarbejde med Tuba med hensyn til behandling af unge fra misbrugsfamilier. Tuba er parat til at etablere en lokalafdeling i Brønderslev.

Tuba er en selvstændig organisation, der ejes af Blå Kors Danmark, der tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med misbrug.

Hjælpen er gratis for de unge, som henvender sig, og undersøgelser viser, at de unge har god gavn af hjælpen.

Udgiften til den lokale afdeling vil være 750.000 kr. årligt. Tuba har været i dialog med A.P. Møller-Fonden og venter at kunne opnå støtte til opstart af den lokale afdeling. De første tre år vil Brønderslev Kommune i givet fald skulle betale henholdsvis 25, 50 og 75 procent af udgifterne. Det fjerde år skal Brønderslev Kommune ifølge Tuba betale den fulde udgift.

Unge fra Brønderslev, der har behov for hjælp fra Tuba, henvender sig i dag i én af Tubas afdelinger i Aalborg, Hjørring eller Frederikshavn.

I dag har Tuba 13 unge fra Brønderslev Kommune i behandling. Der ud over er fem unge fra Brønderslev Kommune på venteliste. En lokal afdeling af Tuba ventes årligt at kunne tilbyde 35-40 unge hjælp.

Beskæftigelsesudvalget mener ikke, at udgifterne til en lokal afdeling af Tuba står mål med behovet for hjælp. Og de unge, der har behov for hjælp fra Tuba, er mobile og formår at rette henvendelse til afdelingerne i Aalborg, Hjørring eller Frederikshavn.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...