Socialt projekt i boligforening er sikret: Mælkebøtten kan fortsat arbejde med tryghed og trivsel

Økonomiudvalg siger ja til fortsat kommunal støtte - i hvert fald de næste fire år

Fællesspisning som her ved eidfest er en af de mange aktiviteter hos Mælkebøtten, der er med til at skabe fællesskab, sammenhold og godt naboskab. Arkivfoto: Kurt Bering

Fællesspisning som her ved eidfest er en af de mange aktiviteter hos Mælkebøtten, der er med til at skabe fællesskab, sammenhold og godt naboskab. Arkivfoto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Siden 2008 har der eksisteret en boligsocial helhedsplan for tre af Boligforeningen P.M.’s afdelinger. Projektet Mælkebøtten, der arbejder med tryghed, trivsel, sundhed, integration og meget mere, er en del af den helhedsplan, der udløber med 2019.

Den plan er nu fornyet til og med 2023, og økonomiudvalget har på sit seneste møde godkendt, at Brønderslev Kommune fortsat skal deltage i planen sammen med boligforeningen og Landsbyggefonden.

Godkendelsen indebærer en kommunal medfinansiering på i alt 1.845.000 kroner i løbet af helhedsplanens fire leveår. Pengene bruges blandt andet til lønudgifter i Mælkebøtten. Det samlede budget for perioden 2020-2023 er på godt 10 mio kroner, og resten af pengene kommer fra primært Landsbyggefonden med 7,6 mio kroner og Boligforeningen P.M. med godt én mio kroner.

I helhedsplanen er der fokus på fire områder. Det første har overskriften ”tryghed og trivsel” og handler om økonomivejledning, sociale aktiviteter m.m. Andet fokusområde er den kriminalpræventive indsats, hvor man i samarbejde med blandt andre SSP, skoler og UngeCenter støtter unge i at gennemføre skole, få fritidsjob og lignende. Tredje område er uddannelse og beskæftigelse, og det fjerde fokusområde er forebyggelse og forældreansvar.

- Det er et godt og vigtigt arbejde, Mælkebøtten gør i forbindelse med fokusområderne, så det skal vi helt klart også støtte de næste fire år, siger borgmester Mikael Klitgaard (V) efter økonomiudvalgsmødet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.