Dronninglund

Tidlig indsats giver pote

Brønderslev Kommune har fået 11 mio. kr. til indsats for sårbare børn og unge

Sophie Løhde havde mange rosende ord om det forebyggende arbejde med børn i Brønderslev Kommune, da hun forleden besøgte Familiehuset i Hjallerup. Arkivfoto: Kurt Bering

Sophie Løhde havde mange rosende ord om det forebyggende arbejde med børn i Brønderslev Kommune, da hun forleden besøgte Familiehuset i Hjallerup. Arkivfoto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Brønderslev Kommunes forebyggende indsats for udsatte børn har vakt opsigt landet over.

Som en appelsin i turbanen har Brønderslev Kommune nedtop modtaget 11 millioner kroner fra Folketingets Satspulje.

Kommunen har søgt pengene for yderligere at støtte den forebyggende indsats sammen med Udvikling i Fællesskaber og Varige Spor.

For kort tid siden modtog kommunen også mere end to millioner kroner til en styrket indsats i Sundhedsplejen.

- Tiltagene skal blandt andet være med til at sikre, at 95 procent af kommunens elever består folkeskolens afgangsprøve og reducere kommunens udgifter til specialtilbud.

Formand for børne- og skoleudvalget, Lone Birkmose Lex (V) glæder sig over tiltagene og den økonomiske støtte til indsatsen.

- Over de næste tre år kan vi udbygge vores indsats for vores sårbare og udsatte børn og unge. En indsats, der også kommer alle børn til gavn. For jo færre midler vi skal bruge på det specialiserede område, jo flere er der til skoler og børnehaver, påpeger Lone Birkmose Lex.

- PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) er en aktiv medspiller i Varige Spor. Nu får vi mulighed for at udbygge og kvalificere den psykologfaglige indsats. Vi får et tæt samarbejde med Socialstyrelsen og 10 andre kommuner, der er med i samme tiltag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.