Ungdomshus er et skridt videre

Unge og politikere har på inspirationstur - arbejder videre med at få et ungdomshus op at stå i Brønderslev

Mette Møller
Der arbejdes på en centralt sted til at etablere et Ungdomshus i Brønderslev. Arkivfoto: Henrik Louis
Ungdomspolitik 6. december 2017 06:50 - Opdateret 6. december 2017 06:55

BRØNDERSLEV: Arbejdet med at få et ungdomshus i Brønderslev er i gang. Ungerådet har været på tur til Randers og Grenaa sammen med fritids- og kulturudvalget for at se på, hvordan man her har lavet ungdomshuse.

Formand for Ungerådet, Sara Anastasia Jelaca, melder om en god tur med mange gode indspark.

- Vi fik en masse kreative idéer. Det er meget inspirerende, når man ser, hvordan andre har fået succes med det, fortæller hun.

Formand for fritids- og kulturudvalget, Margit Chemnitz (V), melder om en god og inspirationsrig tur og fortæller, at de to ungdomshuse var meget forskellige.

- Det ene var mere lagt op på, at det var de unge selv, der håndterede ungdomshuset, mens det andet var meget båret af ansatte med to fuldtids og en på 30 timer. Det var rigtigt godt at se, hvordan de gjorde, og vi blev afklaret på, at det godt kan lade sig gøre, at de unge er omkring tingene selv. Men vi tror også, det kræver en form for voksne eller ansatte, men det er vi ikke afklarede omkring endnu, fortæller Margit Chemnitz.

Der arbejdes videre med planerne og med, hvordan det hele konkret skal være. Der er afsat 100.000 kroner til huset på budget 2018.

Fritids- og kulturudvalget har møde torsdag, og der er sagen på - op det er i spil, at der måske kan blive flere penge til Ungdomshuset.

- Vi har snakket om, at vi måske kan tage nogle penge fra Kulturpuljen - der har vi lidt penge tilbage, som vi kan afsætte midler fra, siger Margit Chemnitz.

Man arbejder på at få stedet på plads, her har man muligheden for at leje sig ind i DSB-bygningen i kikkerten.

Det er ikke afklaret, hvornår Ungdomshuset kan slå dørene op for de unge.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...