Brønderslevs virksomheder er økonomisk godt kørende

Kun få virksomheder i Brønderslev Kommune er i store økonomiske vanskeligheder

Martin Thorborg: - Jeg har selv prøvet at handle med virksomheder, som ikke betaler deres regninger til tiden. Foto: Thomas Vilhelm
Brønderslev 1. februar 2018 18:57

BRØNDERSLEV: Kun få virksomheder i Brønderslev Kommune er i store økonomiske vanskeligheder

Blot hver 56. virksomhed i kommunen er enten under konkurs, tvangsopløsning eller andet, som påvirker den daglige drift i en sådan grad, at de ikke kan betale deres regninger.

Det viser data fra CVR, som regnskabsprogrammet Dinero har trukket.

Dermed klarer virksomhederne i Brønderslev sig væsentligt bedre end landsgennemsnittet, hvor hver 31. virksomhed er under konkurs, tvangsopløsning eller lignende

Bunden af statistikken domineres udelukkende af de storkøbenhavnske kommuner. Således er de 16 dårligst placerede kommuner alle placeret i hovedstadsområdet. Dårligst placeret er Albertslund Kommune, hvor hver 13. virksomhed er under konkurs, tvangsopløsning eller lignende.

- Helt sort på hvidt viser data, at erhvervsdrivende bærer en væsentligt større økonomisk risiko ved at sælge til virksomheder i Storkøbenhavn end til fynske og jyske virksomheder. Hvis vi skal se på det positive, så klarer især vestjyderne og et par mindre danske øer sig fremragende. I den del af landet er der altså større sandsynlighed for, at virksomhederne betaler deres regninger, siger Martin Thorborg, som er adm. direktør i Dinero.

For erhvervsdrivende er der god grund til at holde ekstra godt øje med status på de virksomheder, man sælger til.

- Jeg har selv prøvet at handle med virksomheder, som ikke betaler deres regninger til tiden. Det er dels vanvittigt irriterende, men det også en decideret trussel mod en virksomheds eksistensberettigelse. Derfor får man i Dinero en advarsel, når man laver en faktura til en virksomhed, som er under konkurs, tvangsopløsning eller på anden er en meget tvivlsom betaler.

Med disse advarsler er vi med til at forhindre, at iværksætterne ikke får pengene i kassen og må lukke virksomheden, fordi de har betalt til en dårlig betaler, siger Martin Thorborg.

- Det er guld værd at kende sine kunders status, for man kan havne i en rigtig møgsituation. F.eks. hvis man sender varer til en virksomhed, som er under konkurs. Så kan man nemlig vinke farvel til både sine varer og sine velfortjente penge.

Top 10 over kommuner med størst risiko for at tabe penge (procent af eksisterende virksomheder)

1. Albertslund 7,76 %

2. Glostrup 5,92 %

3. København 5,42 %

4. Hvidovre 5,33 %

5. Herlev 5,32 %

6. Brøndby 5,11 %

7. Høje-Taastrup 5,09 %

8. Ishøj 4,93 %

9. Ballerup 4,71 %

10. Rødovre 4,66 %

Top 10 over kommuner med mindst risiko for at tabe penge:

(procent af eksisterende virksomheder)

1. Ærø 0,66 %

2. Thisted 0,81 %

3. Lemvig 1,00 %

4. Rebild 1,34 %

5. Samsø 1,35 %

6. Morsø 1,37 %

7. Ringkøbing-Skjern 1,42 %

8. Skive 1,56 %

9. Tønder 1,63 %

10. Billund 1,69 %

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...