Brønshøj-direktør: DBU-dom kan blive et dødsstød

Dansk Boldspil-Unions dom kommer til at koste 1. divisionsklubben op imod 400.000 kroner, vurderer direktør.

Brønshøj-direktør: DBU-dom kan blive et dødsstød

Brønshøj Boldklub er ude i en kamp for at redde livet efter tirsdagens bøde på 200.000 kroner og fratrækning af seks point.

Direktør Claus Wiingaard fortæller, at dommen fra Dansk Boldspil-Union (DBU) reelt vil dræne klubkassen for op imod 400.000 kroner. Det betyder, at situationen er meget alvorlig for 1. divisionsklubben.

- Det er en alvorlig sag for Brønshøj. 200.000 kroner er mange penge for os, siger direktør Claus Wiingaard.

- Men det er ikke kun 200.000 kroner, for når vi er blevet fratrukket seks point, rykker vi ned i tabellen og mister nogle tv-penge, som bliver uddelt efter placering.

- Det er måske nærmere 300.000-400.000 kroner, vi taler om. Det kan få alvorlige konsekvenser for os, da vi har en meget lille omsætning, fastslår direktøren.

- Det har også konsekvenser i forhold til vores licens, og det er vi ved at undersøge.

Spørgsmål: Har du bange anelser for fremtiden?

- Det er for tidligt at sige, men det er yderst alvorligt. Kunne vi bare hente 10 procent af Brøndbys penge fra aktieemissionen på 108 millioner kroner, så ville det se godt ud.

- 400.000 kroner er meget for Brønshøj, men der er en positiv stemning blandt mange i klubben og vores fans. der tror på, at det er en opgave, vi kan løse.

Spørgsmål: Er Brønshøj truet på eksistensen?

- Worst case så er vi. Det er vi nødt til at sige, men vi håber ikke, at det går så galt. Men når vi får sådan en dom, så ryster det klubben i sin grundvold. Vi har slet ikke samme budgetter som de andre klubber, siger Claus Wiingaard.

DBU's disciplinærudvalg har dømt Brønshøj for at benytte en konkurrenceforvridende aflønningsmodel. Flere af klubbens amatørspillere er blevet aflønnet gennem skattefri kørselsgodtgørelse, mener DBU.

Brønshøj har 13 dage til at anke dommen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.