Brønshøj sender FC Roskilde i 2. division

FC Roskilde havde redningen i egne hænder, men kunne ikke udnytte den gyldne mulighed. Samtidig vandt AB.

Brønshøj sender FC Roskilde i 2. division

Det bliver FC Roskilde, der følger Blokhus og Næstved ud af den næstbedste fodboldrække.

Det står klart, efter at Brønshøj søndag eftermiddag slog Roskilde med 2-1, samtidig med at AB vandt 3-1 på udebane over Hobro. Dermed rykker Gladsaxe-klubben efter sidste spilledag forbi konkurrenterne og op på den rigtige side af stregen.

Roskilde, der undervejs i foråret forsøgte at vende den uheldige udvikling ved at fyre træner Carsten Broe, havde ellers skæbnen i egne hænder.

Med en sejr i Tingbjerg Idrætspark ville de havde været reddet, men "hvepsene" har nedlagt bedre hold end Roskilde på deres lille hjemmebane i Københavns udkant, og på scoringer af Lasse Fosgaard og Simon Bræmer bragte Brønshøj sig da også to mål foran.

Så hjalp Anders Qvists sene reducering ikke, for i Hobro gik tingene også den gale vej. AB-spillerne, der før kampen kun havde vundet to gange i de seneste 16 kampe, samlede sig, da det gjaldt allermest og vandt en sikker sejr på 3-1.

Den store helt blev den udlejede FC Nordsjælland-spiller Christian Gytkjær, der scorede to gange for traditionsklubben, der dermed er sikret en ny sæson i den næstbedste række, som næste år bliver reduceret fra 14 til 12 hold.

Facit for 1. division bliver, at Esbjerg og Randers - der på sidste spilledag blamerede sig ved at tabe 0-3 hjemme til Skive - rykker op i Superligaen, mens Blokhus, Næstved og Roskilde altså rykker ud.

Kun et hold rykker op fra de to 2. divisioner, og det hold skal findes i playoff-kampe mellem vinderen af øst- og vestkredsen, HIK og FC Fyn.

/ritzau/