Broer sikret for millioner

Trafikaftale giver 252 millioner kroner til at forhindre skader på tre broer i Limfjorden

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Når trafikaftalen afsætter 252 millioner kroner til såkaldt skibsstødssikring af fire broer, deraf tre i Limfjorden, så har det ikke noget med Jernbanebroens sørgelige forfatning at gøre:

- En direkte påsejling af en broklap vil formentlig altid medføre skader, siger civilingeniør Kirsten Riis fra Vejdirektoratet.

Den kommende sikring skal i stedet forhindre skader på selve brokonstruktionen. Den kvarte milliard er afsat til Aggersundbroen, Sallingsundbroen og Limfjordsbroen (altså bilbroen!) i Limfjorden samt Svendborgsundbroen.

Sikringen vil typisk bestå af betonklodser eller duc d’alber, altså bundter af kraftige pæle nedrammet i fjordbunden. De skal sikre, at skibene holder sig på ret kurs, når de passerer broen.

Begyndte på Storebælt

- Tidligere indgik skibsstødssikring ikke i dimensioneringen af broer. Skibene var heller ikke så tunge, så det var først, da vi begyndte på Storebæltsbroen, at vi begyndte at tænke det med, forklarer Kirsten Riis.

Efterfølgende blev alle større danske broer screenet, og for de fires vedkommende kunne det ikke eftervises, at de var i høj sikkerhedskategori. Det er ellers kravet for broer, hvor mange mennesker færdes.

Derfor har Vejdirektoratet i årevis ønsket en bevilling til sikringen. Torsdag kom den så endelig.

- Jeg er utrolig glad for, at det er gået igennem. Nu skal vi i gang med projekteringen, men endnu kan vi ikke sige noget om tidshorisonten, lyder det fra Kirsten Riis.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.