Arbejdsmiljø

Brok kan smadre dit arbejdsliv

Sure kollegaer kan forpeste klimaet og smadre arbejdsmiljøet

Modelfoto

Modelfoto

HELE LANDET: Sure og negative bemærkninger på arbejdspladsen - også kaldet brok - påvirker de fleste danskere. Det viser en undersøgelse, Wilke har lavet for Avisen.dk.

Faktisk bliver 55 procent af os påvirket ”i høj grad” eller ”i nogen grad” af kollega-brok. Kun hver tiende siger, at de slet ikke lader sig påvirke af brok.

Og det er naturligt, at folk siger, at brok gør noget ved dem. Vedvarende brok kan skabe en meget dårlig stemning på arbejdspladsen og tage lysten og energien fra medarbejderne, siger erhvervspsykolog med speciale i positiv psykologi, Lars Ginnerup.

Negativ energi

- Det kan være en ubehagelig tornado i et arbejdsmiljø. Hvis man bare brokker sig og ikke lægger op til en løsning eller er konstruktiv, så bliver det udelukkende til negativ energi, og det er ubehageligt for de fleste, så det er naturligt, at folk siger, det påvirker dem, siger han til Avisen.dk.

Arlette Bentzen fra Arbejdsglæde.nu rådgiver virksomheder om at skabe begejstring og glæde på arbejdspladsen. Hun siger, at ægte brokkehoveder kan smadre en arbejdsplads.

- Et brokkehoved kan ødelægge arbejdsglæden for 20 andre. Resten af holdet bliver mindre engagerede og produktive. De er superfarlige at have gående på en arbejdsplads, siger hun og henviser til en undersøgelse, som arbejdsglæde.nu lavede sidste år til Avisen.dk.

Brok kan være en ventil

Fra ledelsesside oplever man, at et vedholdende brokke-hoved kan skabe sine egne negative sandheder på en arbejdsplads.

- Brok kan ende med at skabe sin helt egen virkelighed bliver en historiefortælling, hvor alle pludselig siger: Jamen okay, så brokker vi os over det, siger Lars Andersen, der er arbejdsmiljøchef hos Lederne til Avisen.dk.

Brok kan dog også være relevant. Desuden er det ikke sjældent, at det er nøglemedarbejdere, der har brokke-tendenser.

- Brok kan være en ventil i hverdagen, og det kan udvikle en arbejdsplads. Hvis ikke rammerne er i orden, må man godt brokke sig, men det er vigtigt, det bliver fremadrettet.. Brok er også udtryk for, at der er noget, ledelsen ikke får taget hånd om. Opgaven er, at lægge øre til kritikken, men også stoppe de der tilløb til en generel brokkekultur. Det er en hårfin balance, siger Lars Andersen til Avisen.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst