Bronze til Mie Ø. og holdkappen

Anden nordjyske medalje ved OL er i hus

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

OL 2016. Sidste aften i Olympic Aquatics Stadium i Rio de Janeiro. Bronze til Danmark i kvindernes 4x100 meter hold med Mie Ø. Nielsen. Foto: Henrik Bo

RIO:Natten til søndag dansk tid endte med at blive helt forrygende set med danske øjne. Først sikrede Pernille Blume guldet på 50 meter fri, og bare ni minutter efter, hun var færdig med medaljeceremoni og æresrunde, entrerede hun Aquatics Centre igen for at svømme med den danske medleyholdkap.

De fire piger: Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume fuldbyrdede en sensationel dansk aften ved at vinde bronze i ny europæisk rekord 55.01 - blot en hundrededel af et sekund fra sølvet, der gik til Australien.

Nordjyske Mie Ø. Nielsen havde en stor ære i medaljen, da hun svømmede Danmark i front på første tur i tiden 58.75 - en tid, der havde givet bronze i det individuelle løb - og samtidig var hun stærkt medvirkende til den nye danske rekord, da hun svømmede hele halvandet sekund hurtigere, end man gjorde på den tidligere rekord.

Rikke Møller Pedersen holdt Danmark godt til i medaljekampen på anden tur, hvor russerne godt nok gik forbi, ligesom de senere guldvindere fra USA.

Men Jeanette Ottesen holdt Danmark i butterfly, hvor russerne faldt bagud igen.

Og så var det op til Pernille Blume at sikre den anden danske medalje, og det gjorde hun med en forrygende finish, hvor hun igen var ved at vippe Kate Campbell af pinden.

Danmark ender dermed svømmedelen af OL med to medaljer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.