Brovst vil åbne endnu flere nye døre

Borgmes­ter Mo­gens Gade tog det før­ste spa­de­stik ved star­ten på ud­vi­del­sen af Telco Elec­tro­nics i Brovst. Foto: Martin bach.

Borgmes­ter Mo­gens Gade tog det før­ste spa­de­stik ved star­ten på ud­vi­del­sen af Telco Elec­tro­nics i Brovst. Foto: Martin bach.

BROVST:Automatiske døråbnere fra Brovst er med til at lette hverdagen for stadig flere supermarkeder og virksomheder rundt i verden. Efterspørgslen efter de fotocellestyrede sensorer fra Telco Electronics er det seneste år steget så meget, at virksomheden har sprængt de bygningsmæssige rammer og nu må udvide. Samtidig er antallet af medarbejdere vokset fra 55 til 70, og siden april har det været nødvendigt at indføre nathold for at kunne ekspedere den stigende mængde ordrer. Ved starten på det nye byggeri tog borgmester Mogens Gade det førte spadestik. - Det er et godt signal at sende for Brovst Kommune. Erhvervsudvikling er en af de ting, vi skal leve af i Jammerbugt Kommune, og det smitter også af på bosætning og andre ting. Det her er også et godt bevis på, at globalisering ikke behøver at være en ulempe, når man har en god virksomhed og dygtige medarbejdere, lød det fra borgmesteren. Ni travle måneder Telcos nuværende fabrik er på 1800 kvadratmeter. Tilbygningen bliver på 600 kvadratmeter og skal primært rumme lager. Det er især de seneste ni måneder, der har været travlt på Telco. Efter motivationsmøder i Spanien for virksomhedens sælgere er det strømmet ind med ordrer. - USA, Tyskland og Kina er vores største markeder. Der er kommet rigtig godt gang i Tyskland, og Asien generelt er et godt marked, siger administrerende direktør Steen Andreasen. Telco Electronics blev grundlagt på Sjælland i 1980. Virksomheden ejes af et familieaktieselskab. I 2002 flyttedes produktionen fra Store Heddinge til Brovst. Telco har udviklingsafdeling og administration i Store Heddinge og salgs- og marketingafdeling i Spanien.