Retspleje

Brud på tavshedspligten

Sjældent anvendte paragraffer i brug i retssag mod tidligere overvåger af samvær

Arkivfoto: Diana Holm

Arkivfoto: Diana Holm

THY-HANNÆS:I retten i Holstebro skal en nu tidligere ansat ved Thisted Kommune forklare sig om mindst fire sms-beskeder, som ifølge anklageskriftet er brud på tavshedspligten for offentligt ansatte.

Den 48-årige kvinde, som er tiltalt, skulle som overvåger fra Thisted Kommune i de forskellige samvær mellem et par børn og deres forældre angiveligt have beskrevet detaljer fra samværet i nogle sms-beskeder.

De beskeder var sendt til en anden person, som angiveligt var involveret i familieforholdene omkring de børn og forældre, som den 48-årige skulle overvåge.

Sms-beskederne skulle være sendt i maj 2011 og senere i november samme år, og ifølge anklageskriftet havde nogle af dem et indhold, som blandt andet viste, at den 48-årige ikke havde høje tanker om de personer, som skulle have overvåget samvær med deres børn.

Blandt andet: ”Og selv om jeg godt nok ikke dømmer folk, så har de godt nok ikke opfundet den dybe tallerken”.

Hvornår og hvem, der har anmeldt den 48-årige kvinde, har det ikke været muligt at få oplyst, da det er Statsadvokaten, der som retsplejeloven foreskriver det, har stået for efterforskningen, og her har det på grund af interne kurser ikke været muligt at få svar på det spørgsmål.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.