Bruger af ældrepleje: - Ringe service hos kommunen

Helga Christensen foretrækker hjemmeservice fra et privat firma - hun kan ikke leve med tre kvarters rengøring hver tredje uge

FREDERIKSHAVN:På baggrund af de seneste artikler i Nordjyske, skal der snart holdes møde mellem Frederikshavn Kommune og de private hjemmeservice-firmaer.

I den forbindelse har Helga Christensen fra Strandby - der selv benytter et hjemmeservice-firma - ønsket at give sit besyv med.
- Der er forskel på privat hjemmeservice og den kommunale hjemmehjælp. Den private hjemmeservice har den fordel, at det er den samme person, der kommer hver gang og til tiden. Det har også den fordel, at de må udføre de ting, som vi selv ønsker udført i hjemmet. Vi kan til enhver tid ringe og få en tid til rengøring eller personlig pleje, skriver Helga Christensen i et brev til NORDJYSKE.
- Hvis du er visiteret fra kommunen, kan du frit vælge hvilken privat hjemmeservice, du ønsker, uden selv at skulle betale, men ønsker du en ekstra time til rengøring, skal du selv betale.
- Så betal med glæde de penge, det koster med privat hjemmeservice, det er pengene værd for god service. Med hensyn til planlægning, kommunikation, samarbejde har privat hjemmeservice vist gode resultater for de ældre.
Helga Christensen er simpelthen ikke tilfreds med den service som Frederikshavn Kommune tilbyder.
- Den kommunale hjemmehjælp med rengøring hver tredje uge i tre kvarter er en ringe service for borgerne, fordi der kommer en ny hjælper næsten hver gang, det må kunne tilrettelægges bedre.
- Der er så meget papirvælde, hvad hjælperen må og ikke må, lad dog hjælper og bruger selv bestemme, hvad der skal udføres i hjemmet, de få minutter, der er til rådighed.
- Socialudvalgsformanden (Peter Nielsen fra Konservative, red.) er ærgerlig over at dialogen foregår i pressen. Jeg mener, det er udmærket med pressen, så vi andre frit kan udtale os, slutter Helga Christensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.