Brugere: Adskil kirke og skole

Folk er delt i spørgsmålet om skoletiden skal bruges til konfirmationsforberedelse

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND: I Brønderslev Kommune er det besluttet at konfirmationsforberedelser ikke længere skal foregå i skoletiden. Det er Brønderslev Menighedsråd fortørnet over. De mener at skolen baserer sig på et kristent grundlag og det derfor skal foregå i skoletiden. Vi har spurgt brugerne på Facebooksiden Nordjyske hvad deres holdning er: skal konfirmationsforberedelser foregå inden for eller efter skoletid? Her kommer nogle af svarene.

Lene Pilgaard Petersen:

- Det er da en tradition, at det foregår i skoletiden. Hvorfor skal man fjerne alle de gamle traditioner?

Gitte Petersen:

- Stort set alle danske børn er døbt og bliver konfirmeret. Hvorfor lave alting om, for at tækkes andre. Jeg er sikker på Folkeskolen overlever de par timer om ugen.

Rebekka Vestergaard Larsen:

- Vores samfund bygger på kristne værdier, så jeg synes derfor det er vigtigt, at vi bakker op om den kristne tradition. Det er virkelig en skam for både børnene og dem der skal foretage undervisningen.

Dorthe Momme:

- Jeg mener, at det er ret fornuftigt at konfirmationsforberedelserne foregår i fritiden. Det giver også skolen mulighed for at give eleverne faglig tid.

Susanne Klitgaard Jonstrup:

- Det skal så absolut ligge i fritiden. Eftersom vi lever i et moderne samfund med mange trosretninger, bør konfirmationsforberedelser ikke være sat på skemaet i den danske folkeskole.

Anne Toft:

- Adskil kirke og stat. Ja, det er bare min mening.

Din Mening

Vi vil også rigtig gerne høre din mening: Skal konfirmationsforberedelser foregå inden for eller efter skoletid? Har du forslag til en helt anden måde at løse det på? Skriv gerne dit indlæg i kommentarfeltet her under artiklen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.