Brugs ud af midtbyen

Efter to forlængelser i Vingårdsgade er det slut - kommunen gør sig klar til omdannelsen af Budolfi Plads.

SuperBrugsen har allerede fået to forlængelser af lejemålet. Kommunen tør af juridiske grunde ikke binde an med med en tredje. Foto: Martin Damgård

SuperBrugsen har allerede fået to forlængelser af lejemålet. Kommunen tør af juridiske grunde ikke binde an med med en tredje. Foto: Martin Damgård

AALBORG:9. december er det sidste åbningsdag for SuperBrugsen i Vingårdsgade.

Butikken lukker, fordi lejemålet er opsagt af Aalborg Kommune.
Ellers havde Coop-koncernen, der driver SuperBrugsen, meget gerne fortsat butikken i hjertet af Aalborg.

Bygningen skal væk

Kommunen går med store planer for omdannelse af Budolfi Plads, og de planer omfatter, at hele bygningskomplekset med SuperBrugsen og den mest benyttede kommunale parkeringsplads oven over butikken skal jævnes med jorden, så pladsen kan udfolde sig på en ny måde. Den skal være mere sammenhængende og bindes bedre sammen med de nærliggende gader.

Kommunen forventer næste år at fremlægge et lokalplanforslag for en ny version af Budolfi Plads.
Planen kan tidligst blive vedtaget politisk i begyndelsen af 2014, og selv om det altså har lange udsigter, før entreprenørmaskiner går løs på betonkomplekset, har kommunen valgt allerede nu at opsige lejemålet med dagligvarebutikken.

Juraen binder

Kommunen vil være sikker på, at SuperBrugsen er ude, når pladsen skal ryddes, og en butikken har allerede fået to forlængelser af lejeaftalen. En tredje ville kunne få juridisk bindende virkning for en ny, længerevarende aftale.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.