EMNER

Brugt legetøj bliver til julegaver

Frivillige indsamler legetøj, der gives til forældre, som har svært ved selv at finde penge i julebudgettet. Opdateret kl. 9.37

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Aysel Jørgensen føler det som en naturlig opgave for hende at hjælpe andre. Derfor samler hun julegaver til trængende børn.

Det strømmer dagligt ind med brugt legetøj hos Henny Gumus på Kaas Hedevej 24. Legetøjet er ikke til hende selv, men det projekt, hendes datter Aysel Jørgensen tog initiativ til sidste år og fortsætter i år: At man donerer sit brugte legetøj, så det kan ende som en julegave til et andet barn. Gaverne uddeles fredag 16. december til forældre og bedsteforældre, der ikke har økonomi i julebudgettet til selv at købe en gave til børn og børnebørn. - Jeg er glad for de mange stykker legetøj, der dagligt afleveres hos min mor. Det fortæller mig om den store tillid, andre har til mit projekt. Jeg er opvokset med opfattelsen af, at det er naturligt at hjælpe andre. Derfor mit initiativ, fortæller Aysel Jørgensen - Jeg er ikke giveren, men formidleren. Det er min måde at bidrage til samfundet. Jeg mener, jeg gør noget, der giver mening for andre. Jeg kan leve rigtig længe på de mange varme smil, jeg modtager, når legetøjet skifter ejer Hun er 32 år, uddannet pædagog og læser på Aalborg Universitet frem mod en mastergrad i udsatte børn og unge. Hun arbejder desuden lejlighedvis på Familiecentret i Pandrup. - Har man behov for en julegave til sit barn eller barnebarn, kan man trygt komme til Familiecentret på Possementmagervej 1 i Pandrup fredag 16. december i tidsrummet kl. 14-18. Det er anonymt at møde og få den eller de gaver, man har behov for. - Ingen skal forklare, om der er et behov eller hvorfor, der er et behov for en julegave. Der sker ingen registrering. Vi prøver at fjerne det tabu, der er om det at bede om og modtage hjælp. Det eneste, modtagerne skal oplyse, er antal børn, alder, køn og om muligt gaveønske. Så finder Aysel Jørgensen de gaver, hun og modtageren finder bedst passende. Derefter hjælper Henny Gumus med at pakke gaverne ind i gavepapir. - På den måde kan forældre og bedsteforældre overraske barnet eller børnene med en julegave. Mor og datter har et fælles ønske: Vi mangler batterier til det elektriske og elektroniske legetøj, vi modtager. Sidste år formidlede de julegaver til knap 200 børn. - Vi håber at kunne glæde mindst lige så mange børn igen i år. Bunkerne med legetøj giver basis for det. Onsdag morgen kom Lions Club Pandrup med tilsagn om at ville donere de ønskede batterier. - Lions Care, der støtter vanskeligt stillede børn og ungen bosiddende i den tidligre Pandrup Kommune, vil gerne yde det efterspurgte sponsorat af batterier, skriver Andreas H. Brandt i en mail til NORDJYSKE Medier. Denne henvendelse er videregivet til Aysel Jørgensen, der var glad for den emget hurtige reaktion på artiklen.