Bruun: Swansea-lona er perfekt for Laudrup

Fodboldekspert Morten Bruun mener ikke, Michael Laudrup kunne have valgt en bedre klub end Swansea.

Bruun: Swansea-lona er perfekt for Laudrup

Fredag meddelte Premier League-Swansea, at Michael Laudrup er ansat som manager i klubben i de kommende to år.

Et perfekt valg af klub for den danske træner, vurderer Morten Bruun, der er tidligere superligatræner og fodboldekspert på 6'eren.

- Folk skal vide, at hvis der er et sted i Premier League, der passer til Michael Laudrup, så er han lige nøjagtig kommet derhen.

- Swansea er jo et hold, der er blevet berømmet de seneste sæsoner for at spille så Barcelona-agtigt, at det har fået kælenavnet Swansea-lona. De spiller med en Barcelona-formation 4-3-3 - og med en enorm stor boldbesiddelse, siger Morten Bruun.

Han nævner en statistik et par runder før sæsonafslutningen i England, hvor Swansea kun var overgået af Arsenal og Manchester City i forhold til boldbesiddelse.

Han roser klubben for ikke kun at kigge efter britiske trænere og er imponeret over, at Swansea har holdt fast i deres spillestil med meget boldbesiddelse.

- Da Swansea rykkede op, sagde mange, at det ikke ville gå at spille videre på samme måde, at holdet så ville blive mast. Men de blev ikke mast. På mange måder var Swansea sæsonens hold.

Morten Bruun tvivler på, at Swansea med Laudrup i spidsen kan overgå sidste sæsons imponerende 11.-plads under manager Brendan Rodgers, som nu er hentet til Liverpool.

- Det bliver svært at overgå det resultat. De ved godt i Swansea, at de næsten var over deres overligger, og det handler om at undgå nedrykning og om at holde fast i den attraktive spillestil.

- De blev hele Englands darling, og de holdt fast i spillestilen, uanset hvem modstanderen var. De slog Liverpool to gange og slog Manchester City.

Morten Bruun mener, jobbet i Swansea giver Laudrup en enestående chance.

- Jeg synes, et job i Swansea er på linje med et job i Anderlecht eller Ajax, fordi Premier League er så meget stærkere. En dansk manager i Premier League, det er mega stort.

- Laudrup har et kolossalt navn i Spanien qua sine præstationer som spiller, men han er ikke en mand, der nævnes ret tit i England.

- Nu får han chancen for at vise, hvad han kan præstere med Swansea. Det gjorde Brendan Rogers, og han er manager i Liverpool nu, siger Morten Bruun.

/ritzau/