Bruxelles-lufthavn klar til delvis genåbning efter angreb

Zaventem-lufthavn er parat til at sende passagerer ind og ud af Bruxelles, men det sker tidligst fredag aften.

Ritzau
Belgian troops control a road leading to Zaventem airport following Tuesday's airport bombings in Brussels Foto: Reuters/Charles Platiau
Udland 1. april 2016 04:23 - Opdateret 1. april 2016 05:46

Lufthavnen Zaventem i Bruxelles, der 22. marts blev ramme om et voldsomt bombeangreb, har fået tilladelse fra brandmyndigheder og luftfartsmyndigheder til delvist at genoptage passagerflyvning til og fra lufthavnen.

Det skal dog fortsat besluttes formelt, hvornår passagerer igen kan komme til og fra Bruxelles via Zaventem, skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Frem til i hvert fald fredag aften vil der fortsat være lukket for passagerfly, lyder det.

- Lufthavnen er teknisk klar til at genoptage passagerflyvningen med en midlertidig infrastruktur i check in-området, meddeler Zaventem i en skriftlig udtalelse og fortsætter:

- I de seneste dage er en foreløbig løsning blevet gennemført, og det gør det muligt for lufthavnen at tage imod 800 passagerer til afrejse i timen eller cirka 2,5 millioner udrejsende personer om året. Det svarer til omkring 20 procent af den normale kapacitet i lufthavnen.

Passagerer, der kommer til Bruxelles fra andre lufthavne, vil kunne gå til bagagebåndene og ankomstterminalen som normalt. Dette område blev kun mindre beskadiget og er blevet istandsat, oplyser Zaventem-lufthavn.

Det sidste skridt, der mangler for at få fly til og fra lufthavnen igen, skal nu tages politisk. Ifølge lufthavnen vil det derfor tidligst være muligt at få rejsende i terminalerne igen fra fredag aften, fordi regeringen endnu ikke har givet grønt lys.

Allerede tirsdag advarede lufthavnens direktør, Arnaud Feist, om, at det kan tage måneder, før Zaventem er tilbage på fuld kapacitet, da dele af konstruktionen skal genopbygges, efter at to mænd sprængte sig selv i luften i afgangshallen.

32 personer blev dræbt i de koordinerede angreb i lufthavnen og på metrostationen Maelbeek 22. marts.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...