Brydelandstræner sultestrejker i protest mod IOC

Bulgariens brydelandstræner sultestrejker frem til 22. marts, fordi brydning måske ryger ud af OL-programmet.

Brydelandstræner sultestrejker i protest mod IOC

Den bulgarske landstræner i brydning, Armen Nazaryan, er så rasende over, at hans elskede sport risikerer slet ikke at være på OL-programmet ved legene i 2020, at han sultestrejker.

- Armen Nazaryan, to gange olympisk mester, spiser ikke indtil starten af EM 22. marts i Tbilisi, Georgien, skriver det bulgarske brydeforbund i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen udtaler landstræneren selv følgende:

- Brydning har altid været en del af OL, og det er ikke rigtigt at tage den af OL-programmet.

- Jeg håber, at denne aktion fra min side vil overbevise IOC (den internationale olympiske komité, red.) om at ændre mening.

Brydning er en yderst populær sport i Bulgarien. Faktisk har brydning skaftet Bulgarien hele 16 OL-guldmedaljer i alt, og dermed er brydning den idrætsgren, hvor bulgarerne kan fejre flest triumfer i olympisk sammenhæng.

I sidste måned anbefalede eksekutivkomitéen i IOC, at den gamle hæderkronede OL-disciplin skulle stemmes ud af OL-programmet ved legene i 2020.

Brydning skal kæmpe med syv andre idrætsgrene om én plads ved OL i 2020. Sporten kæmper blandt andet med den kinesiske kampkunstform wushu, vandskisporten wakeboard og squash om OL-pladsen.

Afgørelsen træffes på den olympiske session i Buenos Aires i begyndelsen af september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.