Nibe

Bryghus drejer nøglen

Nibe Bryghus lukker og indgiver konkursbegæring

Arkivfoto: Jan Sørensen

Arkivfoto: Jan Sørensen

NIBE:Otte års ølbrygning stopper, efter Nibe Bryghus tirsdag holdt ekstraordinær generalforsamling. Her blev konklusionen, at bryghuset nu må dreje nøglen og indstille produktionen.

Ifølge en pressemeddelelse fra bryghuset måtte de cirka 80 deltagere på den ekstraordinære generalforsamling konstatere, at forudsætningerne for en videre drift ikke er til stede.

På selskabets ordinære generalforsamling 30. marts blev det ellers besluttet at søge en aktieudvidelse gennemført. Her var målet, at der skulle sikres forhåndstilkendegivelser omkring tegning af ny kapital på minimum to millioner kroner. Bestyrelsen måtte efterfølgende konstatere, at der var opnået forhåndstilsagn for 1.200.000,00 kroner, men alle under forudsætning af, at projektet blev fuldt tegnet.

Har ønsket afløsning

Bestyrelsen for Nibe Bryghus oplyser, at bestyrelsen gennem det sidste halvandet år har tilkendegivet, at de ønsker at blive afløst.

Begrundelsen har blandt andet været, at bestyrelsen har haft mange arbejdskrævende opgaver, men trods opfordringer og tilkendegivelser har der ikke tilstrækkelige tilkendegivelser om nye kræfter.

Med økonomien og den manglende afløsning som to uløste problematikker, indstillede bestyrelsen derfor til den ekstraordinære generalforsamling, at bryggeriet ophører hurtigst muligt. Selskabet er i en situation, hvor den aktuelle løbende drift ikke hænger sammen likviditetsmæssig, oplyser bestyrelsen.

Indgives konkursbegæring

I forbindelse med den ekstraordinære generalforsamling tilkendegav bestyrelsen for Nibe Bryghus, at de vil medvirke til at bryggeriet afvikles så ordentlig som overhovedet muligt.

Bestyrelsen oplyser, at der indgives en konkursbegæring for at sikre kreditorernes ligestilling.

- Det var med stor beklagelse – men med fuld forståelse fra de fremmødte at konklusionen om lukning blev truffet, skriver bestyrelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.