Bryghus med skinner lige til døren

Danmarks første socioøkonomiske bryghus bliver nu en realitet i Vrås gamle stationsbygning efter stort Realdania-tilskud

Arbejdsgruppen har smøget ærmerne op for at skabe et grundlag for et bryghus i Vrå - det har nu givet pote. Privatfoto.
Hjørring 14. september 2016 10:43

VRÅ: Arbejdsgruppen bag Vrå Bryghus A/S har netop modtaget tilsagn om støtte fra Realdanias kampagne "Underværker". Dermed er startskuddet nu givet til etablering af det første socialøkonomiske bryghus i Danmark, der kommer til at ligge i den nedlagte DSB station i centrum af Vrå.

Glæden var stor, da arbejdsgruppen bag Vrå Bryghus A/S blev kontaktet af Realdanias kampagne "Underværker", der kunne fortælle, at bedømmelsesudvalget havde valgt at støtte Vrå Bryghus A/S med 700.000 kroner.

- Med dette tilsagn har vi nu økonomien på plads, og vi kan for alvor trække i arbejdstøjet. Foruden støtten fra Realdania, har private borgere og virksomheder fra Vrå og omegn tegnet folkeaktier for 441.000 kroner - og i sidste uge fik vi også tilsagn fra LAG-Nords bestyrelse om støtte på 250.000 kroner til indkøb af brygudstyr. Sparekassen Vendsyssel har siden starten i september 2015 været med som rådgiver og sponsor, og der er nu lavet en aftale om mellemfinansiering og driftskredit, oplyser arbejdsgruppen.

Næste skridt bliver stiftende generalforsamling for henholdsvis Vrå Bryghus A/S og støtteforeningen "Vrå Bryghus Venner" i Idrætscenter Vendsyssel onsdag 2. november kl. 19.

Her skal der vælges to bestyrelser, og vedtages to sæt vedtægter. Alle kan stemme og stille op til valg i støtteforeningen, hvorimod det kun er de kommende aktionærer der kan stemme og er opstillingsberettigede til bestyrelsen i Vrå Bryghus A/S. Samtidig bliver det også dagen, hvor arbejdsgruppen nedlægger sig selv, og der skal dannes nye grupper til det videre arbejde med etablering og udvikling af Vrå Bryghus A/S.

Socialøkonomisk bryghus

- Vrå kommer for alvor på Danmarkskortet, idet vi er de første til at lancere et socialøkonomisk bryghus, der drives af frivillige i samarbejde med professionelle aktører på området. PMU Sindal (Praktisk Medhjælper Uddannelse, red.) skal efter planen stå for driften af cafe og butik, samt udføre forskellige arbejdsopgaver i forbindelse med driften af bryggeriet. Det bliver frivillige fra Uhrenholdts Gårds lille bryggeri, der i første omgang kommer til at stå for produktionen af øl, men på sigt vil lokale håndbryggere blive inviteret til at deltage med deres egne opskrifter, oplyser arbejdsgruppen i en pressemeddelelse.

Nyt liv til byen

Vrå Bryghus kommer også til at skabe mere liv i Vrå: Der påtænkes således også etablering cafe og butik i den gamle stationsbygning.

Realdania-tilskuddet markeres i øvrigt ved en uformel sammenkomst onsdag 14. september kl. 19 på Vrå Bryghus i Jernbanegade 7: Her vil en del af de frivillige bag projektet byde på en lille forfriskning i form af håndbrygget øl. Alle er velkommen til at kigge ind.tn

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...