Bryghus meldt til politiet for at spille 1 db for højt

Bryghus egen støjmåling viste, at rockband spillede 46 db , hvor grænsen er 45db

Skagen Bryghus har livemusik hver fredag og lørdag, og har derfor selv fået lavet støjmålinger for at holde sig inden støjgrænsen, de weekender, hvor de ikke gør brug af deres dispensationer.Arkivfoto: Peter Broen

Skagen Bryghus har livemusik hver fredag og lørdag, og har derfor selv fået lavet støjmålinger for at holde sig inden støjgrænsen, de weekender, hvor de ikke gør brug af deres dispensationer.Arkivfoto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Kommunen har indgivet politianmeldelse mod Skagen Bryghus for at overskride støjgrænsen. Det fremgår af kommunens hjemmeside, hvor man skriver:

- Støjmålinger har vist, at Skagen Bryghus, Kirkevej 10A samt La Familia, Havnevej 12 har overskredet støjgrænserne i Restaurationsforskriften. Restaurationerne er politianmeldt. Der blev ikke konstateret overskridelser ved øvrige restaurationer.

Direktør og brygmester på Skagen Bryghus René Diget Søgaard Sørensen forklarer, at lørdag 17 juni havde bryghuset et rockband på, som overskred db grænsen med 1 db.

- Der blev målt til 46 db og grænsen er 45 db, siger han.

Direktøren ønsker ikke, at kommentere kommunens støjmåling den pågældende dag. Han har ikke har hørt andet fra kommunen, end det, der fremgår på hjemmesiden, og ved ikke, hvordan målingen konkret er gennemført. Men siger:

- Vi har haft professionelt ingeniørfirma (lydteknikere) til at lave støjmålinger, så vi er klar over hvor vores grænse går til. At det så lige svipsede med 1 db, ja det var jo bestemt ikke meningen.

René Diget Søgaard Sørensen afventer nu en henvendelse fra politiet, før han vil kommentere selve fremgangsmåden fra kommunens side.

I artiklen på kommunens hjemmeside skriver man:

Ved gentagne overtrædelser vil de givne dispensationer kunne inddrages og der er en kommentar fra den ansvarlige politiker Anders Brandt Sørensen (S), formand for Plan- og Miljøudvalget.

- Forvaltningen har fulgt op på den beslutning, som byrådet har truffet om øget kontrol. Kommunen har som miljømyndighed ansvar for at kontrollere, om miljøreglerne i kommunen overtrædes, og det gør vi også i denne sag, siger Anders Brandt Sørensen.

Byrådet har besluttet, at spillesteder i Skagen kan få i alt ti dispensationer og at alle under festivalen har yderligere en dispensation.

- Lørdag 24. juni brugte vi en af vores dispensationer. Nu går vi festivalen i møde, hvor alle har dispensation. Derefter bruger vi vores resterende dispensationer, og holder resten af arrangementerne under støjgrænsen, enten ved akustisk musik eller inde, oplyser René Diget Søgaard Sørensen.

Kommunen skriver om baggrunden for Center for Teknik og Miljøs støjmålinger 16. og 17, juni.

- I 2016 var der en lang række klager over udendørs musik i Skagen. For at forebygge klagesager over støj fra udendørs musik i sæsonen 2017 i Skagen by har Frederikshavn Byråd besluttet at intensivere tilsynet med udendørs musik i Skagen by. Det er endvidere besluttet, at når det konstateres, at en restauration skal politianmeldes, når den overskrider de fastsatte støjgrænser i Restaurationsforskriften.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.