Bryggerier

Bryghus Vendia fik overskud - igen

Det kunne en særdeles tilfreds bestyrelsesformand, Erik Lytzen, fortælle på generalforsamlingen forleden.

Bryghus Vendia bygger til og forventer at tage tilbygningen i brug 25. juli. Arkivfoto: Bent Bach

Bryghus Vendia bygger til og forventer at tage tilbygningen i brug 25. juli. Arkivfoto: Bent Bach

Resultatet er endnu bedre en i fjor og bryghuset hører dermed til den gruppe mikrobryggerier, som kører godt. Dette er ikke en selvfølge i en branche, hvor mange mikrobryggerier har underskud eller er bukket under. Overskuddet er på 287.000 kroner og egenkapitalen er vokset til 11 millioner kroner. - Årsresultatet er en forbedring i forhold til sidste år på 261.000 kroner, hvilket jeg vil betegne som meget tilfredsstillende, sagde Erik Lytzen. Bestyrelsesformanden glæder sig over de mange anmelderroser til Bryghusets restaurantdel, som man udbygger kraftigt. Ansætter en kok mere Bryghuset ansætter endnu en faglært kok og flere kokkeelever. Det gør man blandt andet fordi, man i fremtiden vil levere "Diner Transportable" - mad ud af huset til større fester - op til 1000 kuverter. Vel at mærke i alle prisklasser. Bryghuset vil i fremtiden kunne levere "Take Away" til daglig og til festlige lejligheder. Tilbuddene vil fremgå af hjemmesiden. Den nye tilbygning betyder desuden, at der bliver plads til at levere mad til kantineordninger i byens erhvervsliv. Brygningen går også fint. Bryghuset installerede i fjor to nye dobbeltbrygtanke. - Vi så rigtigt med den investering. Nu kan vi følge med efterspørgslen. Vi har i sær solgt rigtig godt med fustageøl, siger Erik Lytzen. Bryggeriet brygger cirka 60.000 liter øl om året. Salget af flaskeøl er stabilt og både restaurantdelen og bryggeriet bidrager til overskuddet.