Bryghus Vendia udvider

Bryghus Vendia fordobler køkkenkapaciteten og ansætter flere

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

De indledende arbejder er i gang ved bryghuset. Foto: Bent Bach

Bryghus Vendia udvider mod gården, så køkkenkapaciteten fordobles. Det gør det muligt at ansætte en kok mere samt yderligere tjenere. Udvidelsen skal blandt andet gøre det muligt at øge omsætningen på mad-ud-af-huset samt for eksempel receptioner og familiefester som konfirmationer i festlokalerne på øverste etage. - Vi forventer, at en øget omsætning kan finansiere udvidelsen, siger bestyrelsesformand, Erik Lytzen. Udvidelsen koster 2,5 millioner kroner og forventes klar til uge 30, hvor Dana Cup som bekendt skydes i gang. De 12-15 ansatte i dag kan forvente at få yderligere fire nye kolleger. Titler lokker flere kunder til - I dag er vi nogle gange nødt til at sige nej til at levere mad ud af huset, hvis der samtidig er tryk på i restauranten og i selskabslokalet. I fremtiden bliver det muligt at gøre begge dele, siger direktør og køkkenchef Kristian Rise. - Siden vi blev udnævnt til årets brasseri har vi mærket en øget efterspørgsel på mad ud af huset i alle prisklasser. Udvidelsen giver desuden mulighed for bedre kontorfaciliteter ovenpå samt giver trappeadgang direkte fra køkken til selskabslokalerne på 1. sal. - Vi får også handicapadgang til selskabslokalerne via en udvendig lift direkte til den nye overdækkede terrasse i tilknytning til selskabslokalerne. Handicapadgang har været et ønske, som vi nu kan efterkomme, siger Erik Lytzen. Finn Østergaards Tegnestue har slået stregerne til udvidelsen. Bryghuset er i god gænge med øget tilstrømning af kunder og stadig mere hæder til de dygtige folk bag gryderne. Senest har Køkkenchef Kristian Rise, som omtalt på navnsiderne i fredagsavisen, fået et hædersdiplom af Det Dansk Gastronomiske Akademi. - Det er utroligt positivt, at flere finder vej til Markedsgade. Vi får også flere og flere gæster udenbys fra, siger en tilfreds bestyrelsesformand, Erik Lytzen.