Bryghuset brygger selv

Bryghuset Vendia i Hjørring brygger og tapper nu selv sit øl.

Bryggerier 1. september 2009 11:28

Fra bryghusets start til nu er flaskeøllet brygget og tappet på GB bryggeriet på Sjælland efter bryghusets anvisninger, men mange anpartshavere har udtrykt ønske om, at tapningen skulle foregå på bryggeriet i Hjørring, og nu er der investeret i eget tappeanlæg. Samtidig ændres flaskestørrelsen fra 66 cl til 50 cl. Også dette er et ønske fra andelshaverne. Den nye flaskestørrelse er i forretningerne fra og med i dag. Juleøllet vil dog som hidtil blive tappet i 75 cl flasker med champagneprop. På GB bryggeriet blev brygget filtreret og pasteuriseret af hensyn til holdbarheden. I fremtiden vil øllet være ufiltreret og upasteuriseret, hvilket fremhæver smagsstofferne i de forskellige produkter. Holdbarheden styres ved brygning af mindre mængder pr. bryg, oplyser Bryghuset Vendia. Flaskerne kan fremover forsynes med etiketter med lokalt præg, hvis hoteller eller andre forretninger eller turistområder har lyst til det. fyt

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...