EMNER

Bryllup på Hirsholmene

Hirsholmene Kirke ramme om bryllup for kun fjerde gang på 25 år

Sognepræst Laurids Korsgaard er naturligvis glad for at kirken, der i sommerhalvåret er åben med gudstjenester, nu igen får et bryllup.

Sognepræst Laurids Korsgaard er naturligvis glad for at kirken, der i sommerhalvåret er åben med gudstjenester, nu igen får et bryllup.

Pinselørdag bliver der bryllupsinvasion på Hirsholmene ud for Frederikshavn. Øens lille kirke bliver for kun fjerde gang inden for 25 år ramme om et bryllup, idet 47-årige restauratør Henrik Hausner og 43-årige jobformidler Linda Due, begge Horsens, siger ja til hinanden ved en højtidelighed, der samler 17 gæster. Samtidig ventes også de mange besøgende på øen at deltage i et såkaldt "globryllup". Det er sognepræst Laurids Korsgaard, Frederikshavn, der forestår højtideligheden, idet han gennem sit embede ved kirken i Frederikshavn også er fast præst ved kirken på Hirsholmene. Han siger, at baggrunden for at kirken åbnes for et af de meget sjældne bryllupper alene skyldes, at brudgommen opfylder kirkens bestemmelser for tilknytning til øen. Født på øen Bestemmelserne fortæller hvem, der kan få foretaget kirkelige handlinger i Hirsholmenes kirke, nemlig medlemmer af folkekirken, der har eller har haft fast bopæl på øen eller, hvis forældre har eller har haft fast bopæl, ligesom de beboere, der har lejekontrakt på et af øens huse, deres børn og børnebørn kan få lov til at bruge kirken. Men selvfølgelig er alle velkommen til at bruge kirken som gudstjenestedeltagere. Og de bestemmelser opfylder brudgommen. Han er født på øen den 19. marts 1964 og døbt i kirken en måned senere som søn af Jørgen og Else Marie Hausner, der var lærerpar ved øens skole i en kortere årrække. Samtidig har han bevaret tilknytningen til Hirsholmene gennem flere besøg især i de år, hvor han var ansat ved søværnet i Frederikshavn. - Vi glæder os til højtideligheden og håber naturligvis på godt vejr til sejlturen, siger Henrik Hausner, der fortæller, at efter brylluppet i kirken er der arrangeret en let frokost og en tur rundt på øen, før der sejles tilbage til Frederikshavn. Sognepræst Laurids Korsgaard er naturligvis glad for at kirken, der i sommerhalvåret er åben med gudstjenester, nu igen får et bryllup. - Det er det fjerde bryllup i de 25 år, jeg har været øens præst, siger han. I samme periode har vi haft tre-fire dåbsgudstjenester, hvoraf den seneste blev holdt for et par år siden. Kirken har kun godt af at blive brugt.