Brystkræft forværres hos 90210-stjerne

Den amerikanske skuespillerinde Shannen Doherty afslører, at hendes brystkræft har spredt sig yderligere.

American Foto Featues/colourpress.com Foto: Free/American Foto Featues/colourpress.com

American Foto Featues/colourpress.com Foto: Free/American Foto Featues/colourpress.com

I 90'erne fulgte store dele af verdens ungdom med i det glamourøse liv, som de unge med postnummeret 90210 levede i tv-serien "Beverly Hills 90210".

Denne tilværelse er dog for længst ovre for den amerikanske skuespillerinde Shannen Doherty, der spillede lillesøsteren Brenda Walsh i hitserien.

Siden hun i februar 2015 fik konstateret brystkræft, har skuespillerinden nemlig kun mødt modstand.

Shannen Doherty afslører i et eksklusivt interview med mediet Entertainment Tonight, at hendes brystkræft har spredt sig yderligere, selv om hun i maj i år undergik en mastektomi, hvor hendes ene bryst blev fjernet.

- Jeg havde brystkræft, der spredte sig til lymfekirtlerne, og under en af mine operationer opdagede vi, at nogle af kræftcellerne nok har spredt sig til lymfekirtlerne. Derfor får jeg kemoterapi, og derefter skal jeg have radioaktiv medicin, fortæller hun til det amerikanske medie.

Sidste uge offentliggjorde Beverly Hills-stjernen desuden en række billeder på sin Instagram-profil, hvor hun havde fotograferet sig selv, mens hendes mor og venner over flere omgange klippede hendes hår af, der stadig sad i den ikoniske frisure, som gjorde Brenda Walsh til et teenageidol under 90210-bølgen.

Selv om hun fortæller, at håret var svært at miste, er det dog ikke det værste ved sygdomsforløbet.

- Det uvisse er det mest skræmmende. Kommer kemoterapien til at fungere? Hvad med den radioaktive medicin? Skal jeg gå igennem det her igen, eller bliver jeg rask? Alt det andet er til at overskue. Smerten er overskuelig. At leve uden sit ene bryst er overskueligt. Det er bekymringerne om fremtiden, og hvordan fremtiden kommer til at påvirke de mennesker, du elsker, forklarer hun.

45-årige Shannen Doherty fik diagnosticeret brystkræft i februar 2015 og har indtil videre fået kemoterapi tre gange, men hun mangler stadig de resterende fem behandlinger, skriver Entertainment Tonight.

Billederne af forløbet, hvor skuespillerinden klippede sit hår af, kan ses på Instagram: https://www.instagram.com/theshando/

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.