BST-tjek af Husets indeklima

Der blev noteret på op til flere sider, da Arbejdstilsynet for knap to måneder siden gæstede Sindal Kommunes værested, Huset, for sindslidene. Som tidligere omtalt blev der udstet en håndfuld påbud fra Arbejdstilsynet, og forleden skulle politikerne i socialudvalget så tage stilling til, hvorledes man ville reagere på tilsynets pegefingre. Det punkt, som kan ende med at få størtse konsekvenser, er bemærkningen "lugt af fugtig gammel nedbrydende mørtel i bygningen med risiko for forekomst af sundhedsskadelige svampespore og mikroorganismer". Socialudvalget har nemlig besluttet, at Bedriftsundhedstjenesten (BST) nu skal gennemgå bygningen, og i tilfalde af, at resultatet bliver kritisk, skal brugere og ansatte i Huset formentlig til at vænne sig til nye omgivelser. - Vi er blevet bedt om at komme med forslag til en anden fysisk placering, enten i en af kommunens bygninger eller et lejemål, oplyser Jette Mogensen, souschef i socialforvaltningen, om socialudvalgets beslutning. Rapporten fra BST skal være Arbejdstilsynet i hænde senest 26. september. De andre påbud, der blev givet i forbindelse med besøget i juni, mener politikerne hurtigt at kunne imødegå. Det gælder blandt andet, at man fremover kun benytter almindelige husholdningsartikler til rengøring til fordel for skrappere industri-midler, ligesom der ifølge Jette Mogensen er ved at blive udarbejdet en arbejdspladsvurdering. Et påbud om, at toilletforholdene ikke opfylder gældende regler, vil politikerne løse på den måde, at træk og slip fra personalets side fremover skal foregå i enten arbejdsmarkedafdelingen eller kommunekontoret. Endelig påpegede Arbejdstilsynet, at Huset skal have fastsat bestemmelser omkring rygning, og den politik skal værestedet nu selv i gang med at formulere. SINDAL Jungle på plejehjem Gårdhaven på kommunens plejehjem, Vendelbohjemmet, er så vidt vides ikke omfattet af ret mange fredningsbestemmelser, men alligevel har den udviklet sig til en vildtvoksende plads, der har set bedre dage. - Det kan vi simpelthen ikke være bekendt, siger socialudvalgsformand Nanna Andersen (V). Derfor har socialudvalget nu også besluttet at sætte skub i et projekt, der skal forvandle den vendsysselske mini-jungle til en rar oase for hjemmets beboere. Den nye gårdhave skal blandt andet indeholde enten springvand eller rindende vand, ligesom den gerne skulle udformes, så den er nem at holde fremover. Det er planen, at en del af anlægsarbejdet skal indgå som et aktiveringsprojekt, blandt andet, hvad angår fjernelse af fliser, og arbejdet sættes måske allerede igang 1. september, idet håndværkere åbner op fra hjemmet og ud i forbindelse med million-renoveringen af Vendelbohjemmet, der først asluttes sidst på året. At kunne koordinere gårdhave-syslerne med håndværkernes arbejde i østfløjen af hjemmet vil ganske enkelt være det mest praktiske, Beløbet finansieres af anlægsbudgettet, og endvidere skal beboerrådet høres for at finde ud af, om man samtidig skal renovere en anden, mindre gårdhave på plejehjemmet.