BSV forsøgte at købe plads i håndboldslutspil

Spillere fra Bjerringbro-Silkeborg forsøgte at påvirke resultatet af afgørende håndboldkamp med pengepræmie.

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) og Sønderjyske har i sidste runde af grundspillet forbrudt sig mod håndboldens regelsæt for "matchfixing og spil på egne kampe".

BT kan onsdag afsløre, at BSV-spillerne var så desperate for at komme i slutspillet, at de stillede 15.000 kroner i udsigt til Sønderjyskes bødekasse, hvis sønderjyderne hjalp BSV ved at besejre Skanderborg i den sidste kamp i grundspillet.

Ifølge Sønderjyskes sportsdirektør Simon Lindhardt var det en enig spillertrup, der valgte at tage imod pengene fra BSV, og det tager han og klubben stor afstand fra.

- Det hører ingen steder hjemme, og jeg og klubben kan kun tage afstand fra det, spillerne har gjort. Spillerne har været dumme og naive, og de har fået en ordentlig opsang for at sige det mildt, siger Simon Lindhardt til BT.

Sønderjyske vandt kampen 34-28, og BSV-pengene røg i Sønderjyskes bødekasse som en kærkommen hjælp til en festlig sæsonafslutning.

- Nu har vi fået konstateret, at de to bødekasser har byttet nogle penge. Det er ikke verdens bedste idé. Man skal opføre sig ordentligt.

- Vi vil samle spillerne, når det er muligt og indskærpe over for dem, at sådan noget må man ikke gøre. Det kommer ikke til at ske fremadrettet i klubben, siger BSV-direktør Frank Lajer.

I slutspillet gik hverken Sønderjyske og BSV i øvrigt videre til DM-semifinalerne, da holdene endte som nummer tre og fire i samme slutspilspulje.

Sønderjyske oplyser, at spillerne har besluttet at donere de 15.000 kroner til kræftramte børn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.