Bud på fremtidens by

Gymnasieeleverne tog stilling og kom med et bud på fremtiden by

Gymnasieeleverne havde mange bud på fremtidens by med flere muligheder for aktiviteter.Foto: Jørgen Ingvardsen <i>Jørgen Ingvardsen</i>

Gymnasieeleverne havde mange bud på fremtidens by med flere muligheder for aktiviteter.Foto: Jørgen Ingvardsen Jørgen Ingvardsen

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

DRONNINGLUND:Der kom mange spændende bud på, hvordan Dronninglund by kunne udvikle sig i fremtiden, da en klasse på Dronninglund Gymnasium i sidste uge gennemførte et innovationsprojekt omkring netop byens udvikling. Udgangspunktet var motion og bevægelse på baggrund af undersøgelser, der alle viser, at de fleste af os motionerer for lidt

På bare en enkelt uge havde de fem grupper hver især udarbejdet forslag til en række projekter rundt om i byen, og i fredags blev projekterne fremlagt. Flere af grupperne havde haft tid til at fremstille små film om deres projekter. Filmene var på engelsk, da projektet var et samarbejde mellem fagene biologi og engelsk.
To grupper havde kigget på mulighederne for at gøre læskurene ved busstoppestederne mere spændende.
- De skal indrettes sådan, at folk får lyst til at motionere, mens de venter på bussen. Stedet skal motivere dem til at bevæge sig. Det er kedeligt at vente på en bus, men hvis der er noget sjovt at foretage sig, ville det være dejligt, lød det fra en af grupperne.
En anden gruppe foreslog, at man ved stoppestedet opsatte cykler, der kunne lave strøm. Så kunne man, mens man ventede, lave strøm, der efterfølgende kunne overføres til bussen. Man skulle med sine anstrengelser kunne optjene point, så man kunne køre billigere med bus afhængig af, hvor meget strøm, man cyklede ind.
Jørn K. Kristensen fra kommunen og projektleder Kristoffer Martens fra NT overværede fremlæggelsen.
- Det er spændende at blive præsenteret for nye indgangsvinkler til det, vi sidder og arbejder med i hverdagen. Vi er ofte bundet af økonomi og vaner. Det her er spændende, men jeg ser nogle økonomiske problemer i projekterne, sagde Jørn K. Kristensen.
Også Kristoffer Martens fra NT var positiv.
- Jeg kan godt lide tanken om, at et stoppested kan bruges til noget. Ideen med at gøre dem til steder, hvor man også kan motionere vil sikkert være en god idé ved f.eks. gymnasier og idrætshaller, sagde han.
To andre grupper havde forvandlet ABC-stien til en motionssti, hvor de mange elever, der bruger stien til og fra skole kunne lege og motionere ved hjælp af nogle enkle redskaber og lidt maling på asfalten. Det blev afprøvet fredag ved middagstid, og de fleste elever, der brugte stien, benyttede de nye muligheder med stor fornøjelse.
Endelig havde den femte og sidste gruppe udarbejdet et forslag til en sundhedspark i det grønne område bag tennisbanerne. Tanken var her at oprette et udendørs fitnesscenter med en række enkle redskaber, der kunne gøre det muligt for alle at træne på en sjov og anderledes måde.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.