Skagen

Buddy Holly fik intet ud af at klage

Byrådsflertal fastholder, at diskotek skal lukke kl. 5 i stedet for som hidtil, at lade gæsterne sive hjem, når de vil.

Direktør for Buddy Holly Thomas Hvid forstår ikke, hvorfor et flertal i byrådet står fast på, at diskoteket skal lukke præcis kl. 5, når han gennem 20 år har vist, at der er styr på gæsterne, når de får lov at sive hjem ud på morgenstunden. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Direktør for Buddy Holly Thomas Hvid forstår ikke, hvorfor et flertal i byrådet står fast på, at diskoteket skal lukke præcis kl. 5, når han gennem 20 år har vist, at der er styr på gæsterne, når de får lov at sive hjem ud på morgenstunden. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

SKAGEN:Debatten om restauratørers vilkår for at drive forretning i Skagens værtshusgade, Havnevej, fortsætter på fuld styrke. Diskotek Buddy Holly har netop fået afslag på en klage over dets alkoholbevilling. Klagen gik for det første på, at Buddy Holly fremover skal lukke præcis klokken 5 i stedet for som hidtil, at lade gæsterne sive, og for det andet klager Buddy Holly over, at man fremover hele tiden skal have uddannede dørmand til stede. Det er Bevilllingsnævnet, der har fastsat vilkårene for den nye alkoholbevilling til Buddy Holly, og kravene følger Bevillingsnævnets vilkårkatalog fra 2010. Men i Buddy Hollys nuværende bevilling findes de to krav, om at lukke klokken fem og tilstedeværelse af dørmændene, ikke.

Byrådet behandlede klagen, Venstre ønskede, at give Thomas Hvid medhold i klagen, og samtidig præcisere, at andre værthusejere har mulighed for at søge om dispensation fra vilkårskataloget, hvis de også vil have længere åbent end til klokken fem. De øvrige partier bakkede Bevillingsnævnets afgørelse op, og gav dermed ikke klager Thomas Hvid medhold.

Afgørelsen kommer ikke som en overraskelse for Buddy Hollys direktør og bestyrer Thomas Hvid.

- Lige som i støjsagen er der gået politik i den her sag. Jeg havde håbet, at byrådet ville se på, at i de 20 år, vi har drevet forretning i Skagen, har vi vist, at vi har styr på vores butik. Vi har netop uddannet personale og dørmænd, som kan sørge for, at folk forlader stedet i en god stemning. Der har aldrig været klager over os.

Men nu forudser han, at der i højsæsonen kan blive dårlig stemning, når flere hundrede ofte berusede gæster bliver bedt om at gå, selvom de gerne vil blive og feste videre. Støjniveauet vil også stige, og der kan opstå slagsmål.

- Politiets knappe bemanding gør, at de sjældent er på besøg, skriver Thomas Hvis i klagen og overfor Nordjyske uddyber han:

- Hvis der er en slåskamp, så kommer der en patrulje og de anholder en eller to. Hvad vil politiet gøre, hvis der er mange flere i et slagsmål, fordi folk er sure over, at de skal forlade Buddy Holly klokken fem, spørger han.

Den problematik forholdt en tidligere politimand i Skagen sig til under byrådets debat. Flemming Rasmussen fra Dansk Folkeparti afviste, at der var dokumentation for, at en fast lukketid skaber flere konflikter.

- Politiet vil helst have et fast tidspunkt, så de ved, hvornår de skal være til stede i nattelivet i Skagen, sagde han.

Thomas Hvid vil nu søge Bevillingsnævnet om en dispensation, så han fortsat kan have åbent til den sidste gæst har forladt stedet.

- Den her afgørelse afskærer os fra at drive vores forretning på bedste måde. Flertallet i byrådet ser ikke på, hvad der er bedst for Skagen, mener direktøren for Buddy Holly. Det fremgik ikke af behandlingen af klagen, fra hvornår Buddy Holly skal lukke klokken fem, og det ved Thomas Hvid heller ikke for nuværende.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.