Budgetaftale giver liv til omfartsveje

Arbejdet med nye omfartsveje i Løgstør og Aars er kommet i gang igen

De to omfartsveje i Aars og Løgstør, hvor billedet her stammer fra, skal være med til at aflaste byerne for tung lastbiltrafik. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

De to omfartsveje i Aars og Løgstør, hvor billedet her stammer fra, skal være med til at aflaste byerne for tung lastbiltrafik. Arkivfoto: Grete Dahl Grete Dahl

VESTHIMMERLAND:Da byrådspolitikerne i Vesthimmerlands Kommune lagde budget for 2013 for et år siden, hang formanden for teknisk udvalg, den konservative Niels Krebs Hansen, med skuffen.

Der blev nemlig ikke råd til at afsætte penge til de to omfartsveje i Løgstør og Aars, som teknisk udvalg ellers havde håbet på.

Men med den aftale omkring 2014-budgettet i Vesthimmerland, som kom på plads i en sen nattetime natten mellem torsdag og fredag i den forgangne uge, steg humøret adskillige grader hos Niels Krebs Hansen og hans kolleger i teknisk udvalg.

Budgetaftalen betyder nemlig, at arbejdet med de to omfartsveje for alvor kan komme i gang.

På 2014-budgettet er der afsat 89 mio. kr. i anlægsinvesteringer, og en pæn portion af de penge går til omfartsvejene, der skal aflaste bykernerne i de to byer, fordi tung trafik kan ledes udenom byerne.

I Løgstør afsættes der 9,5 mio. kr. til den omfartsvej, der skal gøre det muligt at forlænge Aalborvej direkte ned mod havnearealet, hvor flere virksomheder holder til. Her kører især mange tunge lastbiler til og fra minkfoderfabrikken.

Håbet er, at omfartsvejen kan stå færdig i 2015.

Omfartsvejen i Aars tager meget længere tid, men økonomisk er det også et projekt af langt større kaliber.

Forventningen er, at det vil koste i omegnen af 100 mio. kr. og tage 10 år før vejen udenom Aars er færdig. Den kommer til sin tid til at gå fra Holmevej til Roldvej

- Men de penge, der er afsat på 2014-budgettet, gør at vi kan komme godt i gang, siger Niels Krebs Hansen. Planen er at pengene i 2014 skal bruges til anlæggelse af rundkørsler på Aggersundvej og Gislumvej samt vejen mellem de to rundkørsler.

- Der bliver ikke lagt asfalt på vejen i 2014, men vi får råd til at få lavet forarbejdet og vejstrækningen, siger udvalgsformanden, som i det hele taget glæder sig over at 2014-budgettet giver mulighed for at sætte flere anlægsarbejder i gang, end teknisk udvalg har kunnet iværksætte i mange år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.