Budgetforslag sætter skub i +Bus

Budgetforslag fremlagt med +Bus på budgettet, samt nye daginstitutioner, og 40 mio. kr. til byggegrunde i landdistriktet - sparekatalog på 85 mio. kr. bruges fuldt ud, hvilket bl.a. betyder, at forældrebetaling i DUS stiger

Jesper Schouenborg
Magistartens budgetforslag blev fredag præsenteret i Utzon Center. Borgmester Thomas Kastrup-Larsen mener bl.a., at der er tale om et velfærdsbudget. Foto: Michael Koch
Aalborg 1. september 2017 15:35

AALBORG: Budgetforhandlingerne er fuld gang og fredag blev magistratens budgetforslag 2018-2021 præsenteret.

- Det er et budgetforslag, der hviler på to ben. Det ene er et velfærdsbudget, hvor vi prioriterer de vigtige kerneopgaver, som vi har, og det andet er, at det er et investeringsbudget, hvor vi satse benhårdt på at styrke den udvikling, som Aalborg er inde i med vækst og arbejdspladser, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Med forslaget kommer +Bus for alvor på budgettet med 510 mio. kr. over de næste tre år, heraf betaler staten 265 mio. kr.

- Det er et rigtigt stort anlægsprojekt, som kommer til at forandre Aalborgs måde at drive kollektiv trafik på og styrke byudviklingen i bestemte steder.

Med på budgettet er bl.a. også en ny vuggestue og børnehave i Gl. Hasseris, ligesom byggeriet af en nye skole på Stigsborg Brygge fremrykkes, så der er byggestart 2020. Desuden afsættes der over fire år 40 mio. kr. til en jordfond i landdistriktet. Pengene er fordelt med 20 mio. kr. til byggemodninger, og 20 mio. kr., som af værdien af kommunale arealer i landdistriktet, der tilføres.

Der sættes også skub i vejudvidelsen af Tranholmvej.

Der skal også spares penge, for det sparekatalog, som forvaltninger og udvalg på forhånd havde udarbejdet på 85,8 mio. kr. er fuldt ud indarbejdet. Det betyder bl.a., at forældrene skal betale 150 kr. mere om måneden for en DUS-plads.

Bilisterne i midtbyen får også flere p-pladser med en udvidelse af anlægget påø Sauers Plads.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...