Buffet med skaldyr i lange baner

Strandpavillonen, Løkken To gafler og et hjerte

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Et blik henover buffetens mange muligheder af friske skaldyr. Bevæbnet med en skaldyrsgaffel kan man sagtens bruge timer på velsmagende pillearbejde.

Vi bliver bænket ved restaurantens bedste bord, da vi har taget køreturen til Løkken en regnvåd tirsdag i juli. Og at det ikke er årets varmeste dag gør slet ikke noget, når man sætter sig ved et hjørnebord i restauranten på bakketoppen med udsigt over vandet. De store glaspartier gør nemlig, at der kan blive meget varmt på en solrig dag i Løkken, men denne dag er det behageligt og skønt at skue ud over de vuggende bølger, og de mange folk, der tager sig en aftentur på stranden. Der er godt gang i restauranten denne aften, for det er højsæson for turismen, men også mange af de lokale har fået smag for Strandpavillonens kogekunst. Indehaver Jesper Drejer overtog restauranten i maj i år, og han har sammen med chefkok Anders Storck sammensat et menukort, der fokuserer på den enorme mængde af fisk, der hver dag kan erhverves på auktionen i Hirtshals. Derfor er menukortet nemt at overskue. Tre hovedretter har fundet vej til kortet, men alle gæster vælger at gå om bord i stedets store fiskebuffet, der kun koster 198 kroner pr. person. Og så kan man spise alt det, man har lyst til. Vi beslutter os for at følge trop, men skulle ganen ikke have lyst til fisk, så er der også mulighed for at få en ordentlig moppedreng af en oksefilet. Masser af muligheder Hurtigt kaster vi også et blik ned over vinkortet og med den store mængde fisk på buffeten, så vælger vi en fransk hvidvin - en Sancerre fra Domaine Rimbault-Pineau lavet på Sauvignon Blanc. En dejlig frisk hvidvin med masser af smag, der straks åbner sig i glasset, og som bestemt heller ikke tager skade af at stå og hygge sig i glasset - et glimrende køb til knap 400 kroner. Mens tjeneren vimser af sted for at hente vores vin - og han skynder sig, for denne aften, er der mange mennesker i restauranten - så går vi et smut ned af trappen for at kaste et blik på buffeten. Og det er nødvendigt at danne sig et overblik, for selv med en meget stor appetit, så kan jeg ikke forestille mig, at man har muligheder for at komme rundt om alle retterne. Min kvindelige medspiser og jeg bliver enige om at starte med suppe, og da der er to muligheder på buffeten, er det jo meget passende at smage en hver. Medspiseren prøver sig med hummersuppen, mens jeg selv går om bord i stedets fiskesuppe. Hummersuppen har den helt rigtige rødlige kulør. Den er fed og cremet men har desværre også det problem, der er sværest at løse, når man stiller en suppe på buffet. Lige meget hvad man gør, så er den svær at holde varm, og det trækker en lille smule ned på en ellers kraftig og velsmagende suppe. Fiskesuppen har samme problem, men det opvejes ligeledes af en rigtig god suppe med masser af fisk og muslinger. Husk altid at grave ned i bunden - det er der alle lækkerierne befinder sig. Suppen laves hver dag på baggrund af det fisk, der har været til at få på fiskeauktionen - og der er rigeligt med fisk i denne suppe. Sammen med lidt friske urter er det en god start på buffeten. Dertil kan man passende tage et par skiver af stedets udmærkede brød, der står på buffeten som hele baguettes, hvor man selv skærer passende skiver. På dette tidspunkt er vi også nødt til at bede tjeneren om lidt vand, for det følger desværre ikke automatisk med til bordet, og det er lidt ærgerligt. Men der er ikke tid til at hvile på laurbærrene, og efter at have stillet suppetallerkenerne til side tager vi igen turen ned af trappen for at give os i kast med næste omgang. Nu er det nemlig blevet tid til at prøve de mange forskellige skaldyr. Og der er nok at tage af. Buffeten byder nemlig på et udvalg af krabbekløer, jomfruhummer, pil-selv rejer, hvidvinsdampede blåmuslinger, røde krebs og endelig ovnbagte muslinger med pesto gratineret med ost. Bevæbnet med en skaldyrsgaffel og rigeligt med servietter kan man sagtens bruge flere halve timer med at bakse med skaldyrene, mens man nipper til hvidvinen og nyder udsigten. Sådan skal en fiskebuffet være. Alle skaldyrene er tydeligt friske og specielt krabbekløerne er rigtigt gode, ligesom vi også i høj grad kan anbefale de ovnbagte muslinger. De hvidvinsdampede af slagsen havde desværre ikke meget smag. Flere slags fisk På dette tidspunkt er mæthedsfornemmelsen egentlig allerede så småt ved at sænke sig, men så må man huske på, at man bare kan tage sig en lille pause og snakke lidt videre henover vinen. Det vil nemlig være synd, hvis man ikke får prøvet i hvert fald et par stykker af de varme fiskeretter, der naturligt udgør næste punkt på buffeten. Igen er retterne afhængige af, hvilke fisk, det har været muligt at få på dagen, så Anders Storck opererer med et arsenal på seks forskellige retter. Her prøver jeg selv lange i gorgonzolasauce med friske urter, der absolut er en velsmagende ret, og ostesaucen går faktisk overraskende godt sammen med fisken - uden helt at fjerne de sarte smagsnuancer fra langen. Som tilbehør kan man vælge mellem flere forskellige salater, og specielt en frisklavet råkostsalat med rødkål er særdeles velsmagende ligesom de friskdampede asparges også er et hit, selvom det er ved at være sidst på sæsonen for dem. Hvis mæthedspunktet endnu ikke er nået kan man også tage et stykke brød med røget eller gravad laks eller hellefisk, men det magter mavesækken ikke denne dag. I stedet spørger vi os for ved tjeneren, om det er muligt at få lidt dessert, og selvom den ikke figurerer på kortet, laver stedet en enkelt ret hver dag til gæster, der har en sød tand. Vi får hurtigt serveret to stykker hjemmelavet chokoladekage med vanilleis og chokoladesauce samt en coulis lavet på friske bær. En absolut vellykket afrunding på dagen, og den skylles ned med kop varm kaffe. Alt i alt slipper vi med en regning på 836 kroner, og det må siges at være mere end rimeligt for måltidet. Med en billigere vin kan to personer sagtens gå fra Strandpavillonen med en regning på 600 kroner, og det kan man ikke brokke sig over i dag. Madmæssigt har buffeten det, der skal være. Der er ikke tale om stor kogekunst, men folk er glade og mætte, når de forlader stedet. Hvis de enkelte fiskeretter havde lidt mere spræl, ville vi hurtigt kvittere med tre galfer - det er tæt på - men vi vælger i denne omgang at give to gafler og så et hjerte for den gode mad til en billig penge. Og så er udsigten jo heller ikke værst. Strandpavillonen Norgesvej 2, Løkken Åbningstider i sommermånederne hver dag: 17-21.30. Bordbestilling: 9899 2399.